Društvo

Sabor lovaca – uz pucanje i gulaš

Više od 300 lovaca okupilo se na tradicionalnoj manifestaciji Sabor lovaca „Leskovik 2017“, koja je održana na padinama sela Leskovik. Ni hladan vetar, ni sneg koji je povremeno padao, nisu omeli prave ljubitelje lova da se druže i predstave u najatraktivnijim lovačkim disciplinama.

“Ovo je 9. po redu Sabor lovaca koji se održava ovde u Leskoviku, nije lovačkog, već takmičarskog karaktera. Lovci se ogledaju u olimpijskoj disciplini „trap“ – gadjanju glinenih golubova, lovački podmladak takmičio se u pucanju vazdušnom puškom, organizovana je i izložba lovačkih pasa, u saradnji sa Kinološkim udruženjem „Zaplanje“ iz Gadžinog Hana, i za kraj, jedna od omiljenih disciplina za sve – spravljanje gulaša od divljači. Gulaš se sprema od više vrsta mesa, sa prirodnim začinima, u kotliću, na vatri se dugo krčka, kako bi bio što ukusniji”, kaže Bratislav Ćirković, predsednik Lovačkog udruženja Niš.

Ćirković napominje da poslednjih godina ima sve više interesovanja mladih za lov i lovačke discipline, i da je samo prošle godine dva puta održano polaganje – lovački ispit, i da je na svakom ispitu bilo po četrdesetoro mladih koji počinju prve lovačke korake.

“Gradska opština Crveni Krst je pokrovitelj Sabora lovaca od početka, i evo sada deveti put, i uvek smo uz ovaj važan dogadjaj za našu opštinu, za grad i region”, kaže Danijel Stanković, zamenik predsednika Gradske opštine Crveni Krst.

Kada su završili takmičenje u svim disciplinama, svi su se okupili oko vatre i kotlića, gde je najzanimljivije, gde se radjaju nove lovačke priče, i gde se jede najbolji gulaš od divljači u regionu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com