Hronika

Sabit (69) iz Bujanovca osuđen na četiri godine zatvora zbog skrivanja 1,2 kilograma heroina

Sabit V. (69) iz Bujanovca osuđen je danas prvostepenom presudom Višeg suda u Nišu na četiri godine zatvora pošto je niška policija 17. januara ove godine u njegovom vozilu marke „mercedes“ pronašla pet paketa heroina ukupne težine 1,2 kilograma.

Sabita je policija zaustavila na benzinskoj stanici kod Aleksinca, na auto-putu Niš-Beograd i pretresom vozila otkrila heroin koji je bio umotan u tri čarape i sakriven u šupljini plafona vozila, iza centralne konzole za rasvetu vozila. Sudija niškog Višeg suda Mirko Drašković je prilikom izricanja presude rekao da je okrivljeni priznao da je izvrišio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te da su kaznu od četiri godine zatvora predložili i odbrana i Više javno tužilaštvo.

„Prema okrivljenom se izriče i mera oduzimanja predmeta izvršenja krvičnog dela, opojna droga heroin i putničko vozilo marke „mercedes“ C klase sa prikolicom. Predlog odbrane bio je neoduzimanje vozila, ali zakon kaže da se oduizimaju sva sredstva koja se koriste za izvršenje krivičnog dela“, izjavio je Drašković.

Obrazlažući presudu i obraćajući se okrivljenom, Drašković je, rekao da smatra da nije trebalo da se u godinama koje ima (69), bavi time zbog čega je uhapšen. Drašković je rekao da se pritvor Sabitu produžava, jer nema ni jednog razloga za donošenje drugačije odluke.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Dali je ovo istina što sam pročitao? osobi kod koje je pronadjeno 1,2kg heroina je osudjena na 4 god. zatvora! mladiću koga poznajem je pronadjeno u kolima 145gr. marihuane i osudjen je na 3,2 god.zatvora koje je odslużio u Zabelu. U ovoj ludoj zemlji Srbiji izleda da svaki sudija u fioci ima svoj zakonik po kome sudi.Onaj kafanski pevač D. Lazuć već gocinama vozi bez vozaĉke dozvole i svake god. pravi saobraćajne udese pod dejstvom alkohola i narkotika i ni dana proveden u zatvoru a neko zbog flaše popivenog piva bude najstrože sankcionisan. Strašno i žalosno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com