[adrotate group="12"]
[adrotate group="11"]
Politika

Sa zakašnjenjem zbog kvoruma, počela 11. sednica Skupštine grada Niša

[adrotate group="27"]

Sa zakašnjenjem zbog nedostatka kvoruma, u Oficirskom domu u Nišu počela je 11 sednica Skupštine grada Niša. Prema navodima predsednika Skupštine Bobana Džunića i ova sednica se održava van zgrade gradskog parlamenta, zbog poštovanja epidemioloških mera, ali se nada da će već sledeća moći da se održi u Skupštini grada.

Sednica Skupštine je počela sa kvorumom od 44 odbornika.

[adrotate group="21"]
[adrotate group="13"]
Boban Džunić, predsednik Skupštine grada Niša

„Odložio sam početak sednice za 20 minuta zbog nedostatka kvoruma, ali ću morati i da disciplinujem odbornike kako bi dolazili u zakazano vreme. Član 90. poslovnika u radu skupštine nalaže predsedniku da mora da odloži sednicu ukoliko nema kvoruma. Ja sam je odložio i nadam se da će šefovi odborničkih grupa privoleti svoje odbornike da dođu da prisustvuju“, istakao je Đunić.

Džunić je istakao da će uskoro početi da funkcioniše i takozvani e parlament, odnosno da će odbornici, kao njihove kolege u Skupštini Srbije, moći da glasaju elektronskim putem.

„U ovom momentu je 50 tačaka na dnevnom redu. Jedna od najbitnijih se tiče plana razvoja Grada Niša za period od 2021. do 2027. godine. To je najvažniji planski dokument grada Niša sačinjen od četiri razvojna pravca“, kazao je Džunić.

Odbornici će danas imenovati i prof. dr Jovana Živića, kandidata PUPS-a za gradskog većnika.  Takođe je na dnevnom redu i predlog za imenovanje vd direktora Turističke organizacije Niša.

„Znamo da je direktorka podnela ostavku, mi ćemo je danas verifikovati, a za vd odbornici će glasati za predlog Odbora za imenovanje dr Draganu Petković. Takođe će odbornici glasati i za imenovanje direktora Narodnog univerziteta. Predlog je Milan Mladenović, dosadašnji direktor OŠ „Vuk Karadžić““, rekao je Džunić.

Na dnevnom redu sednice Skupštine grada nalaze se i predlozi odluka o uslovima postavljanja privremenih montažnih objekata, o finansijskoj podršci za novorođenčad i nezaposlene porodilje, osnivanju “tela” za javne nabavke, izmenama i dopunama odluke o doprinosima za uređivanje građevinskog zemljišta, prodaji stanova u Ulici Majakovskog, kao i o postavljenju zamenika gradskog pravobranioca. Odbornici će se izjašnjavati i o uslovima držanja i izvođenja kućnih ljubimaca.

Predlogom odluke o uslovima postavljanja privremenih montažnih objekata definišu se procedure za odobravanje ovakvih objekata i javne površine na kojima je dozvoljeno postavljanje kioska, bašti ugostiteljskih objekata, tendi i pokretne tezgi.

Predloženo je i uređivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć nezaposlenih porodilja, kao i za prvorođeno dete, blizance, trojke i četvorke. Predlog odluke, između ostalog, obuhvata i regresiranje boravka dece u vrtićima i poklon-pakete za đake prvake.

Gradska stambena agencija dostavila je obrazloženje radi dobijanja saglasnosti Skupštine grada o prodaji i davanju u zakup stanova u Ulici Majakovskog. Reč je o 106 izgrađenih stanova u tri lamele, od kojih je 90 namenjeno prodaji, a 16 davanju u zakup.

Nacrt odluke o držanju kućnih ljubimaca i domaćih životinja uređuje mesta i prostore u kojima se mogu držati životinje, ali i način izvođenja kućnih ljubimaca na javne površine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

[adrotate group="7"]
[adrotate group="8"]

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Pa dobro bre, sto se narodu smuciila politika, pa bas zbog ovog, primate novac gradjana a ne radite ono za sta ste placeni. Sramota zaista. Treba stvarno neko debelo da vas popritegne i da vam kaze gde vam je mesto. Jer ste ta mesta dobili zahvaljujuci stranci a ne licnim uspehom,jer da je licni uspeh niko od vas ne bi bio tu gde jeste to vam potpisujem

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button