Sport

Rvački klub “Konstantin Veliki” iz Niša upisuje istoriju najstarijeg olimpijskog sporta

Rvački Klub “KONSTANTIN VELIKI” iz Niša, danas je u Kanjiži u izuzetno jakoj konkurenciji od preko 250 vrhunskih takmičara, ostvario istorijski uspeh osvojivši tri medalje na seniorskom prvenstvu Srbije u rvanju, u olimpijskoj disciplini slobodni stil.

Kako je u pitanju najstariji olimpijski sport i ujedno najtrofejniji olimpijski sport u Srbiji, time je uspeh relativno mladog rvačkog kluba, jedinog na jugu Srbije, još veći i značajniji, navode iz kluba.
Nišlije su na prvenstvu Srbije nastupali sa šestoricom takmičara, dok su trojica najsjajnijih uspeli da dodju do medalje. Osvajači bronzanih medalja su Krstić Veljko u kategoriji do 74 kg, Ranković Nenad u kategoriji do 79 kg i Ivezić Miroljub u kategoriji do 97 kg.

“Iako je naš rvački klub relativno mlad, danas smo pokazali da se kvalitetnim radom i velikim zalaganjem može doći do uspeha. Tri osvojene medalje su veliki uspeh kako za naš klub tako i za Niški sport i čitav jug Srbije, obzirom da smo prvi i jedini rvački klub na ovim prostorima. Ovo nam je veliki podstrek za dalji rad, takodje ovim putem pozivamo sve mlade ljude da nam se priključe u ovom izuzetno fizički zahtevnom ali prelepom sportu. Zajedničkim trudom i radom stvorićemo brojne buduće šampione i nadasve dobre ljude”, kazao je Miroljub Ivezić, takmičar i trener kluba RK “KONSTANTIN VELIKI”, višestruki osvajač medalja na dosadašnjim prvenstvima Srbije u rvanju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com