Društvo

Rusko-srpsko “Otvoreno srce” u Nišu

Rusko-srpski humanitarni festival „Otvoreno srce” biće održan u utorak 2. aprila u Domu vojske u Nišu.

Ideja i cilj ovog festivala je prikupljanje sredstava koja su potrebna za lečenje osoba obolelih od malignih bolesti, kao i upoznavanje ljudi sa ruskom kulturom i tradicijom.

Posetioci će imati priliku da uživaju u bogatom kulturnom programu, čiji je sastavni deo i prodajna izložba ruskih suvenira, koji će biti izloženi u Domu Vojske od 16:00 do 20:00 časova. Novac od prodaje suvenira biće usmeren „Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR” kao pomoć u lečenju osoba od malignih i retkih bolesti.

Facebook arhiva

Organizator Festivala “Otvoreno srce” je Udruženje Inicijativa za komunikaciju i saradnju “IКS” iz Niša, koje, u saradnji sa brojnim partnerima, manifestaciju organizuje u više gradova Srbije i Ruske Federacije.

Faceboo arhiva

Domaćin prvog ovogodišnjeg festivala bila je opština Sokobanja. Zahvaljujući administraciji grada Belgoroda, sektoru za kulturu i obrazovanje, kao i dobrim ljudima koji su podržali ovu akciju, sakupljena je velika količina sredstava za ličnu higijenu, predmeta za razvijanje motorike i kreativnosti kod dece, koji će biti uručeni organizaciji „Sveto Belogorje protiv dečijeg raka” u Belgorodu.

Facebook arhiva

Podsećamo, prošle godine je, u niškom Narodnom pozorištu, pod nazivom „Bratskom Nišu od Belgoroda”, održano rusko-srpsko humanitarno veče, gde je od prodaje suvenira sa ruskom tematikom sakupljeno 81.351 dinara, a celokupan iznos bio je uplaćen nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com