Društvo

Ruski kutak otvoren u Nišu

Cilj projekta “Русский уголок” je popularizacija kulture, istorije, tradicije i jezika ruskog naroda, kao i jačanje srpsko-ruskog prijateljstva i partnerstva.

Na Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija u Nišu održana je svečana ceremonija otvaranja ruskog kutka. Projekat udruženja Inicijative za komunikaciju i saradnju realizovan je uz podršku Akademije.

Cilj projekta “Русский уголок” je popularizacija kulture, istorije, tradicije i jezika ruskog naroda, kao i jačanje srpsko-ruskog prijateljstva i partnerstva.

U ceremoniji su učestvovali Ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji Denis Кruglov, načelnik odeljenja Ruskog doma u Republici Srbiji Olga Golubeva, kodirektor Rusko-srpskog humanitarnog centra Andrej Mamčenkov i zamenik kodirektora Oleg Ganijev, predstavnik Кopnene vojske Srbije potpukovnik Slaviša Fišić, zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur, predstavnici Eparhije niške, Društva srpsko-ruskog prijateljstva i ruskih sunarodnika „Naisus“ i mnogi drugi.

Foto: Đ. B.

Tokom svečanog otvaranja održane su radionice oslikavanja ruskih medenjaka, pravljenja tradicionalnih krpenih lutkica “Anđeo”, a takođe gosti su imali priliku da probaju ruski čaj iz “Samovara”.

Pored toga, uručeni su sertifikati polaznicima kursa ruskog jezika za nivoe A1 i A2, koji od 2017. godine organizuje udruženje u prostorijama Akademije.

Priredio: Đorđe Bojanić, istoričar i urednik sajta Srpska istorija.

Foto: Đ. B.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com