Društvo

Ruski dom promovisao stipendije za učenike i studente

Narodna biblioteka “Stevan Sremac” u Nišu ugostila je predstavnike Ruskog doma iz Beograda koji su ovom prilikom promovisali stipendije i programe školovanja studenata u Rusiji. Ovo je šesta godina kako se ovaj konkurs organizuje, a otvoren je do 5.marta.

Za stipendije mogu da konkurišusvi učenici završnog razreda srednjih škola i studenti svih godina sa fakulteta Univerziteta u Nišu. Program nudu smeštaj i školovanje na svim univerzitetima u Ruskoj federaciji i mesečnu stipendiju. Priliku da se školuju u Rusiji dobiće najboljih 122 učenika i studenata.

“Stipendija će se dodeliti studentima iz različitih oblasti jer je ideja da se za ove stipendije prijavljuju studenti sa različitih fakulteta”, kaže Sonja Šuković, direktorka Narodne biblioteke “Stevan Sremac”. “Kriterijumi će biti, verujem, visoki zbog ograničenog broja kandidata”.

Prilikom izbora kandidata gledaće se, dodaje Šuković, ne samo akademski uspeh studenata već i vannastavne aktivnosti.

“Komisija koja bude oformljena za izbor kandidata koji će moći da nastave školovanje u Rusiji, a koji ispune date kriterijume, obaviće i razgovar sa njima”, dodaje Šuković.

Kroz ovaj program prošlo je oko 500 studenata koji su svoje obrazovanje nastavili u Rusiji.

Prezentacija stipendija je održana u Ruskom kutku koji je u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac” otvoren krajem 2017.godine. Tom prilikom je biblioteci donirano 3.000 naslova na ruskom jeziku.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com