Hronika

Ruše se teniski tereni u OŠ “Sveti Sava”

Teniski tereni, koji se nalaze u okviru OŠ “Sveti Sava”, izgrađeni pre oko 15 godina, više se neće tu nalaziti. Bageri su, uz pratnju policije i građevinskih inspektora, ušli u dvorište i krenuli sa njihovim rušenjem.

Zoran Manitašević, koji je gradio ove terene, navodi da su tereni izgrađeni po Rešenju o odobrenju iz 16.09.2004. godine, kao i da su registrovani u svim dokumentima od 2006. godine u Građevinskoj inspekciji.

Foto: P. V.

“Građevinska inspekcija je na volšeban način pre par meseci proglasila da su ovi tereni izgrađeni, sada, aprila, bez odobrenja za izgradnju od strane NN investitora. I postupaju po Rešenju koje je naslovljeno na NN investitora i koje meni nikada nije uručeno”, rekao je Manitašević.

On dodaje da mu Rešenje nije izdato kada je otišao da se legitimiše kao odgovorno lice u preduzeću koje je izvodilo radove, čime mu je, tvrdi, uskraćeno pravo na žalbu.

Foto: P. V.

“Danas su građevinski inspektori došli, u pratnji policije, bez ikakvog rešenja koje sam tražio da mi se pokaže, uruči, stavi na uvid… ušli su, razbili ogradu i počeli da ruše terene koji su izgrađeni pre 15 godina, za koje postoji građevinska dozvola”, kazao je Manitašević.

Manitašević je rekao da postoji i presuda Vrhovnog kasacionog suda koji je presudio u njegovu korist i postupak vratio na ponovno postupanje.

“Ponovno postupanje je u toku. I pored toga, Ali oni postupaju po rešenju za NN investitora. I epilog toga je rušenje”, rekao je Manitašević.

Foto: P. V.

On je na kraju dodao da ovakvi postupci traju već 14 godina.

“Bio sam izložen krivičnom postupku gde mi je bila zaprećena kazna zatvora. Posle šest godina sam pravosnažno oslobođen, bez ikakvih posledica, jer je i u tom postupku sve urađeno u skladu sa Građevinskom dozvolom. Ta je dozvola izdata na školu, zemljište je dato školi, objekti su školski, moja firma je samo investitor tih objekata”, zaključio je Manitašević.

Novinari Niških Vesti zatražili su odgovor od Građevinske inspekcije, odakle su upućeni na načelnika Gradske uprave grada Niša, koji se u toku dana nije javljao na telefon.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com