Hronika

Rumuniji predat njen državljanin i troje dece koje je posle otmice doveo u Niš

Srpska policija predala je jutros vlastima Rumunije njenog državljanina i njegovo troje maloletne dece koje je posle otmice odveo u Niš, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Resorni ministar Ivica Dačić naveo je da su državljani predati policiji Rumunije na Graničnom prelazu Đerdap 1.

„Danas u 04.48 časova, na Graničnom prelazu Đerdap 1, srpska policija predala je rumunskim policijskim službenicima troje maloletne dece iz Rumunije i njihovog oca koji su juče nađeni na teritoriji Srbije, u Nišu, naveo je Dačić.

Rumunski državljanin A.M. (54) uhapšen je juče zbog sumnje da je oteo svoje troje dece, takodje rumunske državljane, starosti 11, devet i osam godina.

Policija u Nišu je 15 minuta po aktiviranju mobilnog telefona sa srpskom karticom zaustavila automobil „mercedes“ sa rumunskim tablicama, kojim je upravljao A. M. (54), a u kojem su se nalazila i oteta deca.

Po rečima ministra, A.M. je osumnjičen da je decu oteo i ilegalno doveo u Srbiju, kao i da je otmicu planirao dosta ranije.

On je u poslednjih mesec dana više puta dolazio u Srbiju, dok njegova deca nisu zvanično ušla u Srbiju, naveo je Dačić.

Dodao je da je kod uhapšenog policija našla i zaplenila više mobilnih telefona i više različitih „SIM“ kartica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com