Društvo

Rukovodilac Komunalne milicije biće diplomirani pravnik – Prvog aprila znaće se i ime

Niška Komunalna milicija prvog dana aprila dobija novog načelnika, odnosno rukovodioca po novoj sistematizaciji Gradske uprave koja stupa na snagu tog dana i predviđa da ovu fukciju obavlja lice koje je po struci diplomirani pravnik. Njegovo ime se za sada ne zna ali se zna da je u toku usklađivanje rukovodstva, kako kaže gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Od prvog apila na mesto načelinika Komunalne milicije u Nišu biće lice koje je po struci diplomirani pravnik, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Na pitanje novinara da li je u pitanju smena aktuelnog načelnika Milana Đorđevića, ona negira.

“Ne radi se ni o kakvim smenama u Komunalnoj miliciji, radi se o usklađivanju Zakona o Komunalnoj miliciji koji predviđa između ostalog i da rukovodilac, odnosno načelnik Komunalne milicije mora da bude diplomirani pravnik. U ovom trenutku, posle reforme Gradske uprave koja je podrazumevala podelu uprave na šest manjih i usklađivanje zakona o Komunalnoj miliciji, gde Komunalna milicija nije zaseban organ već je ušla u sastav Uprave za komunalne delatnosti mi sada usklađujemo i rukovodstvo. Dakle, rukovodilac Komunalne milicije ubuduće će biti doplomirani pravnik”, rekla je Sotirovski.

Još uvek se ne znam ime novog rukovodioca, završila je Sotirovski.

“Ime ćete dobiti prvog aprila kada zvanično stupa na snagu nova sistematizacija Gradske uprave Grada Niša”.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com