Sport

Rukometni klub Železničar obeležio 70 godina postojanja

Mnogo je toga lepog i značajnog bilo u tim godinama, mnogo trofeja i priznanja i mnogo rukometaša je proslavilo klub, grad Niš i našu zemlju. To nam potvrdjuje i Dušan Jocić sadašnji generalni sekretar kluba.

“Nismo smeli da dopustimo da ode 2019.-ta a da se to ne obeleži. Pozvali smo sve one koji su prošli kroz klub, dali kao igrači, treneri ili rukovodioci ili su podržvali klub na neki drugi način, i na jednom mestu se našla grupa ljudi koju malo ko ima ne samo u Srbiji nego i šire. Što se istorije tiče, bie lepih trenutaka od onog velikog rukometa gde je Želja dva puta bio vice šampion Jugoslavije pa kasnije u malo rukometu dolaskom legende Petra Serlatića na čelo kluba, najuspešnijeg sportskog radnika svih vremena kada su i krenuli uspešni dani kluba. Osvojeno je 7 pehara nacionalnog kupa, Želja je dva puta bio vicešampion države, a odigrao je 56 medjunarodnih utakmica. Bilo je i turbulencija, imali smo ispadanje iz Super lige, imali smo i sezonu bez učešća u takmičenju ali sve je to život idemo dalje.”

Mnogo je rukometnih imena proslavilo Železničar i nosilo dres mnogih selekcija naše zemlje.

Dušan Jocić, sekretar RK Železničar

“Dovoljno je reći da je Želja imao brojne reprezentativce, osvajač je brojnih medalja na Evropskim i Svetskim takmičenjima kao i na Olimpiskim igrama i da je bio rasadnik velikog broja internacionalaca koji su ostvarili značajne karijere i ubedjen sam da je to najveće blago ovoga kluba.”

Otvara se nova stranica kluba. Sadašnje rukovodstvo želi da vrati klub na stare uspehe, ima novih ideja i planova.

“Ono što je najbitnije je oživljavanje škole rukometa. Moramo mnogo da radimo da bi vratili školu koja je nekada bila prepoznatljiva i u onoj velikoj Jugoslaviji. Što se tiče Prve ekipe, moram da se pohvalim sjajnom polusezonom. Posle prvog dela drugi smo na tabeli i utban je put ka plej ofu. Mislim da je Želja na pravom putu da se tamo plasira. Ako pitate za neku dalju budućnost, hoćemo ono što nemamo a to je još san čika Pere Serlatića, titula šampiona. Ja bih lično voleo da zajedno sa rukovodstvom kluba da doprinesem da se osvoji taj trofej koji nedostaje u našim vitrinama.”

Zvuči kao želja ostvarljiva. I ljubitelji rukometa u Nišu to čekaju. Tada će i hala Čair biti punija i biće kao nekada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com