Sport

Rukometaši “Želje” otputovali u Češku na revanš meč sa Karvinom

Nakon pobede na svom terenu, rezultatom 30:28, rukometaši Železničara otputovali su u Češku, gde će odigrati revanš meč protiv ekipe Karvine.

Meč je zakazan za nedelju, 24. novembar, od 10,30 časova.

“I treninzi protekle nedelje bili su još jedan dokaz da naša ekipa raste bukvalno iz dana u dan. Igrači su radili sa ogromnim poletom, što jasno pokazuje koliko im znači evropsko iskustvo i mečevi poput onog sa Karvinom u Čairu prethodne subote. Čeka nas teško „drugo poluvreme“. Karvina ne prestaje prijatno da iznenađuje. U sredu su, uz jedan drugačiji sistem igre nego u Nišu, savladali u gostima lidera češkog prvenstva ekipu Plzena, još jednom pokazavši koliko su dobar tim, a Mihal Bruna, koji im je u Čairu bio lider na parketu, u Plzenu je komandovao sa klupe. Mi smo spremili odgovor na neke njihove taktičke varijante iz prve utakmice, probaćemo da mi diktiramo nešto brži tempo, a da sjajnu atmosferu koju stvaraju njihovi navijači u akustičnoj dvorani pokušaćemo da preokrenemo u našu jaču motivaciju, hajde da kažem nešto slično kao što je to bilo nedavno u Leskovcu”, istakao je Đorđe Teodorović, šef stručnog štaba Železničara.

Karvina je odigrala težak meč u kome je savladala ekipu Plzena (24:21), dok je iza Nišlija nedelja u kojoj nisu imali takmičarske obaveze.

“Teško je predvideti koji bi krajnji ishod ovog dvomeča mogao da bude. Dva gola definitivno nisu veliki kapital, moglo je to da bude i duplo više, jer smo na manje od dva minuta pre kraja imali plus četiri, ali na to se ne treba vraćati. Mislim da će mnogo toga zavisiti od početka revanš meča. Ko bolje uđe u utakmicu, imaće veliku prednost. Ako uspemo da nametnemo naš ritam i ako rezultat to bude pratio, nisam siguran da bi oni imali snage da nas posle jure i preokreću. Ipak, pokazali su klasu u prvenstvenoj utakmici sa Plzenom. Ni nas nisu „milovali“, ali ovo su baš odigrali čvrsto i „muški“ u odbrani, iako su bili gosti, tako da moramo bitri spremni na sve to. Raspoloženje u ekipi je optimističko, poručio je Aleksandar Stojanović, igrač „Želje“ sa daleko najviše iskustva u ovakvim mečevima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com