Sport

Rukometaši Železničara savladali Rudar

Rukometaši Železničara savladali su u 12. kolu B grupe ARKUS lige ekipu Rudara rezultatom 37:33 (20:18). Niški rukometaši ponovo su neporaženi kod kuće, a ovom pobedom i teoretski su obezbedili plasman u plej-of.  Izabranici Đorđa Teodorovića, pokazali su da su se dobro pripremili i pored svih poblema koje su imali, a odnose se na termine i uslove za trening.

U prvih deset minuta golovi su se ređali kao na traci, a ekipe su se smenjivale u vođstvu. Domaći tim uspeo je da u 11. minutu prvi put veže dva gola, a najraspoloženiji igrači u redovima Železničara bili su iskusni igrači Spasić i Aleksandar Stojanović, a dobru podršku imali su od mlađih kolega Pavlovića i Milosavljevića. Rudar je nakon toga uspeo da izjednači, onda se ponovo igralo gol za gol, da bi do odlaska na odmor Železničar vratio dva gola prednosti.

Početkom drugog dela meča domaći su vezali dva gola, koja su možda i rešila pobednika. Rudar je pokušavao da drži rezultatski priključak, ipak ni u jednom trenutku nije uspeo da ozbiljnije pripreti domaćinu. U nastavku meča niški tim u par navrata brojao je do +5, dok su gosti bezuspešno pokušavali da stignu rivala i ostanu i igri. Do kraja meča Kostolčanima je pošlo za rukom samo da smanje zaostatak

Železničar su do pobede predvodili Đorđe Spasić sa 13, te Marko Milosavljević i Aleksandar Stojanović sa po sedam golova, dok u ekipi nije bilo povratnika Nemanje Milovanovića. U Rudaru najefikasniji bio je Nenad Nenadović koji se devet puta upisao u strelce.

Niški tim ponovo će na teren već u sredu kada gostuje Šamotu, a onda će u subotu odmeriti snage sa Obilićem u Beogradu.

Autor teksta: Kristina Krstić, SPORT JUGA

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com