Sport

Rukometaši Vožda brane boje Niša na državnom prvenstvu koje se igra na Srebrnom jezeru

Rukometaši niške Osnovne škole Vožd Karađorđe pobednici su među-regionalnog takmičenja osnovnih škola u rukometu, pobedivši rukometaše iz Kuršumlije sa 8:7  izborili su učešće na nacionalni turnir koji se već naredne nedelje igra na Srebrnom jezeru.

Na među-regionanom takmičenju snage su odmerile ekipe Kuršumlije, Trstenika, Zaječara i domaća niška ekipa Osnovne škole Vožd Karađorđe. Niški tim je prvo savladao đake iz Trstenika a onda u veoma jakoj i neizvesnoj utakmici odneli su pobedu nad jako motivisanim rukometašima iz Kuršumlije, koji su u prvoj utakmici pobedili učenike iz Zaječara.

Mešuregioalno takmičenje u Nišu; Foto: Niške Vesti, Vodeničarski

Trener i profesor Nišlija, Bratislav Đorđević od prvog trenutka veruje u ekipu a bodrio ih je glasno i danas sa klupe, nedozvoljavajući da se opuste kada su napravili veliku prednost u prvom poluvremenu ali i da se povrate u igru kada su ih protivnici rezultatski sustigli u drugom. Iako su zbog rasporeda niški đaci odigrali dve uzastipne utakmice, sa razmakom od 10 minuta odmora u finalu su od prvog minuta bili bolji. Pored sitnih poteškoća i velike borbe na terenu, đaci Osnovne škole “Vožd Karađorđe” danas su apsolutni junaci među-regionalnog takmičenja koje je odigrano u balon sali Sporskog centra Čair.

Krovno-državno rukometno takmičenju igra se na Srebrnom jezeru od 15 do 19. maja, a učenici Vožda, kao pobednici gradskog i regionalnog takmičenja, braniće boje Niša. 

Od svih ekipa koje su učestvovale na ovom među-regionalnom takmičenju jedino su rukometaši Osnovne škole Vožd Karađorđe igrali u pamučnim majicama sa natpisom škole, dok su druge ekipe bile u punoj sportskoj opremi. Ispod pamučnih majica ovih dečaka kriju se hrabra sportska srca sa kojima niko nije mogao danas da izađe na kraj!

BRAVO i SREĆNO momci i od redakcije Niških Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Svaka čast dečacima na uspehu. Velika je čast igrati za školu, a tek predstavljati je na nekom regionalnom i državnom takmičenju. Svaka čast pravom profesionalcu i profesoru fizičkog, mom kolegi Braci. Prepoznajem neku “svoju decu” na slici koji su prošli (ili delimično) školu fudbala Atletiko Niš. Treba vaspitavati ovu decu i izvoditi ih na pravi put. Umetnost profesora je ta da je od dece koja treniraju ne samo rukomet, već se neka bave i fudbalom, kosarkom, odbojkom, napravi karakter spoji ih u jedan tim i vodi to trijumfa. Siguran sam da su imali i pravu podršku direktorke. Škola za primer.

    Hvala Niškim vestima, i Maji koja ume da proprati ovakve lepe vesti. Kapa dole svima i veliki pozdrav!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com