Obrazovanje

Rotari distrikt Srbije i Crne Gore podelio dronove niškim osnovnim školama

Dronovi za pomoć u nastavi sa ciljem unapređivanja informatičke i digitalne  pismenosti đaka podeljeni su predstavnicima niških osnovnih škola. Ovi dronovi mogu se koristiti za programske jezike kao što su skreč i pajton, a koji su prema nastavnom planu i programu iz informatike  predviđeni za peti i šesti razred osnovne škole.

“Ovom prilikom smo se opredelili za jednu široku akciju. Sve škole, odnosno svi gradovi u Srbiji trebalo bi da budu opremljeni dronovima.Đaci petog i šestog razreda osnovne škole imaju skreč i pajton kao obavezan nastavni program, međutim nemaju alat. Tako da smo ovom akcijom omogućili da ono što nauče teorijski kroz knjige, mogu da primene praktično programiranje i upravljanje dronovima. ” – naglašava Zorica Jestrović, guvernerka Distrikta za Srbiju i Crnu Goru

Rotari distrikt Srbije i Crne Gore poklonio je dronove na osnovu Memoranduma o saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja “Za lepšu školu”. U okviru ovog projekta, predviđena je i pomoć u obuci nastavnika.

“Imali smo mi i dosada te programe i deca su slušala kako bi izgledalo da se to primeni u praksi. Sada ono što naprave u školi mogu da provere da li funkcioniše u praksi ili ne.Sada imamo jedan od uređaja koji podržava ta dva programa ,a koji će se koristiti u nastavi 21. veka. ” – kaže Bojan Krstić, direktor OŠ “Čegar”

Podela dronova organizovana je ispred Gradske kuće. Gradski većnik Aleksandar Stojičić je zahvalio na donaciji u ime Grada Niša, a zatim poželeo uspešan rad đacima i nastavnicima niških osnovnih škola.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com