Virus Korona

Romska populacija odazvala se pozivu za masovnu vakcinaciju

Pripadnici romske populacije odazvali su se pozivu za masovnu vakcinaciju, interesovanje je veliko i to nas raduje, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je obišla vakcinalni punkt u Romskom kulturnom centru.

Ovde su čitave porodice, ljudi mogu da izaberu vakcinu, narednih dana organizovaćemo vakcinaciju Roma i u drugim delovima grada, rekla je Dragana Sotirovski.

Prema njenim rečima, Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša doneo je odluku da robne tezge na zelenim pijacama rade, a dozvoljen je rad auto pijace i buvljaka.

Moramo da brinemo i o ekonomiji, a da pojačamo nadzor poštovanja epidemioloških mera, rekla je gradonačelnica Niša i najavila da će masovna vakcinacija biti nastavljena i u domaćim i stranim kompanijama.

Epidemiološki pokazatelji nisu još uvek dobri, ocenila je Dragana Sotirovski i navela da je zatraženo da deo Vojne bolnice uđe u kovid sistem.

U Nišu je do sada vakcinisano oko 102.000 ljudi. Ona je ponovila apel da je jedina i prava zaštita zdravlja vakcina, ali i poštovanje epidemioloških mera i po primljenoj vakcini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com