Kultura

Romani fest posle 20 godina ponovo u Nišu. Zbog kiše program u Domu vojske

Udruženje “Veseli Romi” iz Niša ove godine obeležavaju 35 godina rada i tim povodom organizuju manifestaciju Romani fest, koja su obnovili posle pauze od skoro dve decenije.

Reč je o multikulturalnoj manifestaciji na kojoj će posetioci imati priliku da uživaju u različitim, ne samo muzičkim, programima.

Namera nam je da pored romske, prikažemo kulturu drugih naroda koji žive na ovim prostorima. Festival je počeo likovnom galerijom ispred Džez muzeja u Tvrđavi i književnom večeri na kojoj je predstavljena knjiga o Šabanu Bajramoviću. Naša zamisao je bila da i muzički deo programa održimo pod otvorenim nebom, međutim meteo uslovi to nisu dozvolili. Zbog najavljenog nevremena morali smo da se sa Letnje pozornice premestimo u Dom vojske, tačnije u restoran”, kaže Mile Petrović iz Udruženja Veseli Romi.

Foto: YT

Novi prostor je znatno manji od planiranog, te će i program biti prilagođen uslovima.

Drugo veče Romani festa otvara hor Šumatovac iz Aleksinca. U sredu uveče nastupiće plesne grupe i folklorni ansambli iz Doljevca i Niša, trubački orkestri, deset pevača, gajdaši, Šaban Bajramović tribjut bend koji je učestvovao na Nišvilu, orkestar Veseli Romi, a biće tu i naši gosti iz Francuske”, dodaje Petrović.

Na festivalu će biti dodeljena i nagrada “Zauvek Šaban Bajramović”, a organizator je predvideo i brojna druga priznanja.

Program u Domu vojske počinje u 20 sati, a cena ulaznice je 250 dinara.

Manifestaciju Romani fest podržao je grad Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com