Sport

Rolerašica niškog “Extrima” na Svetskim roler igrama u Italiji

Na sportskom terenu OŠ “Ivan Goran Kovačić u Niškoj Banji, održano je takmičenje u roler krosu – poligonu spretnosti na kome su roleraši svih uzrasta pokazali svoje umeće u ovoj takmičarskoj disciplini.

Zadatak takmičara bio je da savladaju postavljene prepreke, da obilaze čunjeve, preskaču prepone ili se provlače ispod njih i da sve to bez greške izvedu pri najvećoj mogućoj brzini.

Učešće na roler krosu organizovao je, uz podršku GO Niška Banja, domaći klub “Extreme”, a osim niških takmičara, zapažene rezultate ostvarili su i gosti iz Vranja. Neki od takmičara i takmičarki imali su svega 4 godine, ali su nastupili i veterani, piše Sport juga.

Pobenici su poneli pehare, drugoplasirani i trećeplasirani medalje, a ostali plasmani nagrađeni su diplomama.

I dok je Roler krosom u Niškoj Banji, za većinu roleraša u Nišu zatvorena takmičarska sezona, najiskusnija takmičarka Inlajn spid skejting tima Ekstrim, Mitra Branković, otputovala je u Italiju na Svetske roler igre.

Mitra se takmiči u juniorskoj konkurenciji, u disciplnama na 1000, 5000 i 10.000 metara. Njen tim je, pred polazak na ovaj pionirski poduhvat, saopšitio da je velika čast učestvovati na takmičenju koje okuplja najbolje roleraše iz celog sveta. U Ekstrimu se zahvaljuju na podršci Srpskoj Skejtbord Roler Federaciji i svima koji su pomogli da Mitra otputuje na ovo prestižno takmičenje.

Inače, naša takmičarka je pred put doživela peh, jer je na klizačkom kampu u Celju, krajem avgusta, zadobila povredu noge koju, za kratko vreme, nije uspela do kraja da sanira.

Svetske roler igre počele su 13. i traju do 19. septembra, a održavaju se u italijanskom gradu Montesilvanu. Naša zemlja, po prvi put ima svog predstavnika u brzinskoj vožnji na ovom velikom međunarodnom roleraškom spektaklu na kome nastupa više od 100 zemalja i 12000 učesnika.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com