Društvo

Rokeri za Lazara. Humanitarni koncert u Nišu

„Rokeri za Lazara“ naziv je humanitarnog koncerta koji se održava u četvrtak, 19. maja u niškom klubu Blackstage od 21 čas, kako bi se prikupila neophodna sredstva za operaciju u Turskoj koja bi Lazaru pomogla da napreduje i osamostali se za život. Organizatori humanitarnog koncerta za Lazara su Rok pokret Niš i Udruženje građana Balkanrock.

Na humanitarnom koncertu nastupiće niški muzičari: Mokri Jazz, Terror Couple i Rista Trajković, saopštili su organizatori.

Lazaru su sredstva potrebna i za rehabilitacije, dodatnu dijagnostiku, kontrolne preglede, za lekove, suplemente, za sprave za vežbanje u kućnim uslovima, kao i za putne troškove i smeštaj.

Pre koncerta, u istom prostoru od 18 časova biće priređen humanitarni bazar čiji će prihod biti namenjen Lazarevom lečenju.

Na ulazu u klub biće postavljena kutuja za sakupljanje priloga. Minimalna donacija za ulaz je 200 dinara, a ko je u mogućnosti, može priložiti i više.

 

Sve do kobnog 30. juna 2020. godine Lazar Ristić živeo je kao i svaki drugi tinejdžer. A onda mu je jedan skok u bazen promenio život iz korena, kada je zadobio teške povrede 5. i 6. pršljena, otok kičmene moždine i kontuziju kičme.

Nakon osam meseci mukotrpnog i teškog rada, suočavanja sa surovom realnošću, što je jednom petnaestogodišnjaku, jako teško, Lazar je postigao određene rezultate, ali nedovoljno za samostalnost. U potpunosti je zavisan od tuđe pomoći, počevši od hranjenja, kretanja u kolicima, nemogućnosti obavljanja fizioloških potreba (katetarizacija se radi na par sati i jako je bolna), vođenja lične higijene. Lazar je u potpunosti zavisan od drugih u svim dnevnim aktivnostima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com