Društvo

Rok za završetak Tvrđavskog mosta 1. maj

Do 1. maja izvođač radova bi trebalo da završi i Trg i Tvrđavski most i da konačno uklonimo gradilište iz centra grada, a ukoliko se to ne desi do tog roka Grad će pustiti bankarske garancije koje su te firme dale pre nego što su ušle u posao, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

 

 

“Radi se o firmi koja je gradila i dve kovid bolnice u Batajnici i Kruševcu tako da je  Grad tolerisao pomeranje rokova jer su nam ljudski životi bili važniji. Bolnice su završene i otvorene i vreme je da se vrate poslovima na Trgu koji su ugovoreni. Dolazi  i lepo vreme i nadam se da će sve biti završeno u tom roku. Ukoliko se to ne dogodi bićemo primorani da, odmah posle praznika, pustimo bankarske garancije od 50 miliona jer smo bili dovoljno korektni, kako Grad tako i Nišlije. Pred novu turističku sezonu i za kraj korone Niš bi morao da ima završen i Trg  i most”, kazala je Sotirovski.

Dodaje da je za kraj radova određen 1. maj iz razloga jer ne mogu da predvide kakvo će vreme biti narednih meseci, a sa druge strane nije mogla da se predvidi ni situacija sa koronom.

“Kada smo ovako dugo bili toleranti odlučili smo da izvođačima radova damo još nekoliko meseci da do kraja korektno izvedu radove. Početak proleća je jedno sasvim razumljivo vreme da se svi poslovi završe a istovremeno nema nikakvih razloga i izgovora za novo pomeranje rokova”, kaže Sotirovski.

U sklopu uređenja centralnog gradskog trga gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je napomenula da se već postavlja novi mobilijar, nove klupe, a radiće se rekonstrukcija ulaza u podzemni prolaz.

“To su radovi koji nisu povezani sa firom koja radi Trg i most, ali je deo uređenja centralnog gradskog trga. Kada Trg dobija  nov i lepši izgled sasvim je u redu da se zameni i ono što stoji već mnogo godina i već je  dotrajalo kako bi dobili kompleks koji je potpuno uređen. Rekonstrukciju ulaza radimo zajedno sa Građevinsko-arhitektonskim fakultetom. Neka idejna rešenja smo već dobili. Ono što bude najzanimljivije za gradskog urbanistu to ćemo prihvatiti na radost svih nas koji živimo u ovom gradu”, zaključuje gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com