Sport

Rodjeni Nišlija het-trikom pokorio Čair!

Fudbaleri Radničkog poraženi su u derbi utakmici 16.kola Superlige Srbije na domaćem terenu. Nišlije nisu uspele večeras da pariraju vicešampionu države i lideru na tabeli, ekipi Crvene zvezde, koja ih je savladala sa velikih 4:0!

Iako nisu doputovali sa najjačim sastavom, Beograđani su rutinski savladali nišku ekipu koja je u pojedinim segmentima igre uspevala da se brani, ali je raspoloženi Pešić ipak ostao nerešiva enigma za njihovu odbranu.

Crvena zvezda je večeras nastupila bez Mičela Donalda, Damijena Le Taleka i Slavoljuba Srnića kojih nije bilo ni u protokolu.

U prvim minutima meča nisu viđene ozbiljnije prilike na obe strane, pa se na prvu šansu čekalo sve do 15. minuta, kada je Krstičić izveo slobodan udarac zdesna, ali je lopta otišla pored stative Nišlija.

Radnički je prvi put zapretio iz kornera koji je izveo Arsić, ali se Raspopović nije najbolje snašao nakon centaršuta, pa je neko od igrača gostiju otklonio opasnost izbacivši loptu daleko od šesnaesterca.

Ubrzo se oprobao i Slaviša Stojanović sa desne strane, ali je bivši golman Radničkog Milan Borjan izboksovao loptu, i to je bilo sve što su Nišlije prikazale u prvom delu igre, nakon čega je Gelor Kanga otpočeo goleadu gostiju. Već u narednom napadu u 25. minutu Milić je sa leve strane uputio dobar centaršut ka Kangi, koji je sa nešto manje od 10 metara promenio pravac lopti i poslao je pravo iza leđa Živkovića. Golman Radničkog se bacio na pravu stranu ali mu je lopta nekako prošla ispod ruke i na semaforu je stajalo 0:1.

Ono što je započeo Kanga, nastavio je Aleksandar Pešić, koji je prvi od svoja 3 gola postigao u 37. minutu, na asistenciju upravo ovog tamnoputog igrača, a već u 41. postigao i svoj drugi, ukupno treći gol za Crvenu zvezdu na ovom meču i to iz penala. Nakon duela sa Subićem, koji mu je nakon nezgodnog doskoka pao na nogu i srušio ga na par metara od gola, glavni sudija meča Jovan Šegrt pokazao je na belu tačku, a upravo je Pešić uspešno realizovao dosuđeni jedanaesterac. Gosti su otišli na pauzu sa rezultatskom prednošću od 3:0.

Pobednik odlucen vec u prvoj deonici igre. Foto: Niske Vesti

U drugom delu igre znatno je opao tempo, pa je viđen samo još jedan pogodak uz nekoliko bledih šansi. Nišlije su pokušale da unesu dozu agresivnosti u svoju igru, međutim ni to im nije bilo dovoljno da makar ublaže večerašnji ubedljivi poraz.

U 69. minutu Caki Stojanović, koji je u igru ušao umesto kapitena Jovanovića, pokušao je silovitim udarcem sa 10-ak metara da savlada čuvara mreže gostiju, a na odbijenu loptu naleteo je Arsić, koji je zahvatio polu-volej, a loptu koja je došla do same gol linije ubrzo je ukrotio Borjan.

Samo pet minuta kasnije ponovo je proradio tandem Kanga-Pešić, pa je nakon 74 minuta igre na semaforu upisan, ispostaviće se, konačan rezultat od 4:0.

Treneri obe ekipe jedni drugima uputili komplimente nakon meca. Foto: Niske Vesti

Trener gostiju je nakon meča izjavio da je utakmica bila izuzetno teška, jer je naspam njih stajao rival koji, iako je u trenutnoj rezultatskoj krizi, po njegovom mišljenju nije u igračkoj krizi.

Milojević smatra da su zasluženo pobedili, ali i tvrdi da je Radnički jedan od najozbiljnijih kandidata za izlazak na Evropsku scenu naredne godine. 

 

Đuričić je potvrdio ono što je izjavio pred meč sa Zvezdom a to je da su trenutno najkvalitetnija ekipa u Srbiji sa najboljim trenerom na čelu. Dodaje da Radnički kao tim nije dorastao ovakvom protivniku, kojeg smatra za najozbiljnijeg kandidata za titulu u domaćem prvenstvu. 

Radnički je nakon ovog poraza i dalje na deobi 7. pozicije sa Napretkom, koji je juče takođe poražen od ekipe beogradskog Rada, dok je Zvezda odmakla na 4 boda od drugoplasiranog Partizana.

Sledi pauza u domaćem prvenstvu, a Radnički će u sredu odigrati prijateljski revanš meč sa Slavijom iz Sofije na “Čairu”.


16. kolo Superlige Srbije: FK Radnički Niš – FK Crvena zvezda 0:4 (0:3)

Stadion: Čair, Niš

Gledalaca: 8000

Strelci: 0:1 – Kanga (25.minut), 0:2 – Pešić (37.minut), 0:3 – Pešić (41.minut), 0:4 – Pešić (74. minut)

Radnički Niš: Živković, Simunović, Raspopović, Mijailović, Subić, Arsić, Noma, Kovačević (od 71. Aleksa Jovanović) , Aleksandar Jovanović (od 63. Saša Stojanović), Slaviša Stojanović, Mrkić (od 79. Ristić)

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Rodić, Račić, Krstičić (od 52. L. Ilić), Milić, Kanga, Adžić (od 70. Milijaš), Pešić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com