Društvo

Roditelji u strahu da će im “pauk” odneti automobil ispred obdaništa dok ostavljaju decu

Nije retka situacija da građani automobil ostave ispred neke ustanove, kao što su obdanište ili škola, kako bi odveli decu, a da ga nakon nekoliko minuta ne zateknu na tom mestu, jer ga je odneo “pauk”.

Sa takvim primerom javila nam se čitateljka Ljiljana, čiji je suprug odveo dete u vrtić “Bubamara”. Parkirao je automobil ispred, a nakon nekoliko minuta, zatekao ga je već podignutog na “pauku”.

“U petak je suprug odvezao dete u vrtić i ostavio automobil na sedam minuta ispred vrtića “Bubamara”. Kada se vratio, “pauk” je podigao automobil, slikano je to sve, kažu, naredio im je saobraćajni policajac”, kaže Ljiljana.

Ona dodaje da se nakon toga obraćala “Pčelici”, saobraćajnoj policiji, “Parking servisu”, u nadi da će dobiti odgovor šta da rade roditelji koji dovode decu u obdanište, a u okolini nema parking mesta. Kako navodi, svi su joj rekli da razumeju situaciju, ali je automobil bio parkiran na mestu gde nije bilo obeleženog parking mesta.

“Rekli su mi – niste imali sreće, bio vam je auto prvi”, rekla je Ljiljana.

Smatra da bi bilo korektno da, dok se deca dovode ili uzimaju iz obdaništa i škola, “pauk” tuda ne prolazi.

“Gde da se parkiramo, neka nam kažu, ja tu treba dete da dovodim još četiri godine. Pozvaću još jednom “Pčelicu” da pošalju zahtev da se to ne radi. Ja radim u Leskovcu ispred vrtića dok se deca ostavljaju i uzimaju automobili se ne diraju”, istakla je Ljiljana.

“Parking servis”: Podižu se nepropisno parkirani automobili isključivo po nalogu saobraćajne policije

Dejan Dimitrijević, direktor JKP “Parking servis” iz Niša kazao je da oni postupaju samo po prijavi policije.

Dodaje, da je parkiranje vozila moguće samo u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja.

“Zakonom o bezbednosti saobraćaja jasno je precizirano šta je dozovljeno, šta nije dozvoljeno, tačnije kada je parkiranje dozvoljeno, a kada nije. I taj teorijski deo je učio svako ko je položio vožnju”, kazao je Dimitrijević.

On dodaje da “Parking servis” uklanja vozila isključivo po nalogu saobraćajne policije, a policija izdaje nalog samo ukoliko je vozilo parkirano u suprotnostima sa tim Zakonom.

“Mi nemamo ingerencije da razmatramo da li je vozilo u prekršaju ili nije i da ga amnestiramo ako je u prekršaju. To je zabluda kod građana da mi odlučujemo. Mi vršimo represivnu meru samo u onom delu uklanjanja po nalogu. Tek kada se izda nalog, tada mi postupamo”, ističe Dimitrijević.

Kada je vozilo nepropisno parkirano ono ometa saobraćaj ili, ako je na trotoaru, otežava kretanje pešaka, osoba sa invaliditetom, zaključio je Dimitrijević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Svima smeta da poštuju zakkon kada im tako odgovara. I ovi što ostave vozila u jednu traku ili na autobusko stajalište da kupe cigare i njima smeta i ovi što bi hteli da dolaze kolima u grad a da ne plate parking i njima smeta kada su oni u pitanju. A kada je neko drugi u pitanju, onda treba da se poštuje zakon.

  2. Nije istina da dizete po nalogu policije. Licno sam gledao kako “pauk” prolazi, zaustavlja se pored parkiranog vozila, iz njega izlaze dva civila,rade ono sto treba da urade i odnose vozilo.Ulica Kajmakcalanska.Nije bilo policije, tako da to sto tvrde iz parking servisa ne odgovara istini. Meni se dogodilo da sam ostavio vozilo na nedozvoljenom mestu, na vreme sam primetio pauka i dok sam stigao do svog auta vec su mi ostavili nalog da u roku od jednog minuta uklonim auto.Polucije,naravno,nije bilo,jer je sve trajalo tri minuta.Sinu su pidigli auto takodje bez policije,video je na snimku sigurnosnih kamera. Tako da molim nadlezne da ne lazu narod,njihova vozila spartaju gradom i dizu po svom nahodjenju.BEZ POLICIJE.Postavlja se pitanje koliko su vozac pauka i pomocnik strucni i ovlasceni da odlucuju ko je nepropisno parkiran.Da to radi policija je u redu,ali policije nema.Bar ne uvek.

    1. To je tacno u ulici Stojana Novakovica samo prodju uvek dizu na jednom mestu kola,bez policije bez icega,mom muzu su sluzbeni auto na kom je pisalo ime firme podigli od 4 automobila samo njegov.Kada sam nazvala da pitam na osnovu cega oni su rekli zabrana parkiranja,a tu nema znaka.Ja kazem kako nisu i ostala 3 pokupili nego samo sluzbena.Oni kazu po prijavi.Oni su lopovi dolijace jednog dana sigurno samo treba da nagaze pogresno.Nista svadja samo papirologija,sud i molim lepo.

  3. I sta je resenje po ovom nemustom odgovoru direktora Parking servisa? Auto je u prekrsaju, a drzava nije u prekrsaju sto u okolini vrtica nema nikakvih parkinga? I nije potpuna istina da je samo saobracajna policija kriva jer taj pauk je kruzio u ulicama oko vrtica pa je dobio nalog od policajca, sta ce on u to vreme oko vrtica??

  4. Meni su prosle godine napisali kaznu za nepropisno parkiranje prekoputa istog vrtica iznad Idee, verovatno jer nisu mogli da dignu auto zbog bandere i uskog prilaza za pauka. Bio sam bukvalno 5min parkiran dok sam predao dete u vrtic. Ako je ime firme Parking servis onda su duzni i da obezbede parking a ne da nose auta bez obezbedjenja istog. Neverovatan bezobrazluk!

  5. Nista gospodine Dimitrijevicu iz Parking Servisa, onda cemo od ponedeljka decu da spustamo dronovima ispred skola i vrtica posto je parkiranje moguce samo po zakonu a parking niste obezbedili, zaista je vrhunac pokvarenosti kada insistirate na ;postovanju necega za sta nisu obezbedjeni nikakvi uslovi.

  6. Koje selektivno primenjivanje zakona, treba da vas je sramota, nosite automobile ispred vrtica a kroz centar grada, Nikole Pasica, Dušanova, ne može da se prodje od nepropisno parkiranih bahatih idota. Na trgu pavla stojkovica kod image kafica i malog vikenda je naboje mesto gde mozete da se parkirate u sred kruznog toka i na sred ulice BESPLATNO, nikad vas neće pomeriti pauk. Vise puta smo pisali prijave i peticije nacelniku policije, nista se nije desilo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com