Društvo

Roditelji traže park pored škole, grad ne odustaje od izgradnje parkinga

Na sastanku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i delegacije roditelja dece koja pohadjaju Osnovnu školu “Sveti Sava” danas nije postignut kompromis oko zahteva roditelja da na prostoru pored škole bude izgradjen park ili sportski tereni, i namere gradskih vlasti da na tom prostoru bude izgradjen humanitarni parking sa oko 200 parking mesta.

Arhitekta Maja Randjelović, jedna od članica delegacije roditelja, kazala je da su na sastanku u Gradskoj kući izneli argumente protiv izgradnje parkinga na samo dvadesetak metara od škole, dok su kao protivargument dobili objašnjenje da je reč o “gradskoj odluci i da parking mora da bude izgradjen jer je neophodan gradu”.

“Istakli smo da nam je žao nam je što druga deca u gradu moraju da udišu zagadjen vazduh jer su škole pored saobraćajnica, ali da je reč o nasledjenim strukturama koje je nemoguće izmeniti. Škola ‘Sveti Sava’ je primer kako se prilikom izgradnje poštuju sva pravila udaljenosti od saobraćajnica”, izjavila je Randjelović.

Randjelović je kazala da roditelji insistiraju da se promeni Urbanistički plan opštine Medijana iz 2018. godine i da se se prostor u školskom dvorištu opredeli za izgradnju parka ili za sport i rekreaciju. Dodala je da je urbanističkim planom predvidjeno da se pre gradnje parkinga uradi urbanistički projekat, a da je grad počeo gradnju bez toga, uz objašnjenje da se radi samo o parternom uredjenju za koji nije potrebna nikakva dozvola.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je ranije najavila da će parking kod škole “Sveti Sava” čija je izgradnja počela biti humanitarni, jer novac od naplate parking mesta neće ići “Parking servisu”, već za lečenje teško obolele dece. Roditelji i učenici škole “Sveti Sava” organizovali su krajem marta protest i protestnu šetnju zbog početka gradnje parkinga, a najavili su i da će nastaviti sa protestima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Kao kakva matrica, ponašanje MOĆNIH prema NEMOĆNIM, SILNIH prema NEJAKIM – Beograda prema Nišu, Niša prema žiteljima. Svak ga, na one ispod drvi, i ko god da je reko, kako mafija ima državu, čini se nije pogrešio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com