Hronika

Roditelji posetili teško povređenu decu

Lekari Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju dozvolili su juče roditeljima i rodbini da na desetak minuta obiđu svoje najmilije koji su teško povredjeni u sudaru kod Donjeg Međurova, a koja se leče na toj klinici.

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković rekao je da se izašlo u susret roditeljima i rodbini jer je prošlo dosta vremena od udesa.

On je kazao da je zdravstveno stanje troje najteže povredjenih putnika u sudaru kod Donjeg Međurova neznatno bolje, ali i dalje vrlo teško.

“Devojčica (16) sa teškom povredom glave i muškarac (31) sa povredama karlice priključeni su na aprate za disanje. Devojčica je najteže povređena i nalazi se u veštači indukovanoj komi od petka kada je operisana”, rekao je Janković.

On je kazao da je dečak (16) sa teškom povredom kičme u stabilnom stanju svestan i orijentisan od samog prijema na Kliniku za anesteziju.

“Na intenzivnoj nezi imamo ukupno devet pacijenata, ali ćemo danas verovatno tri do četiri pacijenta prebaciti na hirurške klinike”, izjavio je Janković.

Prema njegovim rečima, vozač autobusa isključen je sa aparata za disanje i dijagnostikom je utvrdjeno da nema povrede opasne po život.

“Sumnjalo se da on ima povredu kičme, ali je snimanjem to isključeno”, izjavio je Janković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com