Društvo

Roda ispala iz gnezda i pala na ogradu sa šiljcima. Sada je u sigurnim rukama volontera ZOO Planet

Udruženje Zoo Planet zbrinulo je povređeno mladunče rode, koje je pronađeno u dvorištu jedne kuće u Međurovu. Mladunče nije moglo da stoji na nogama i imalo je ubodne rane ispod krila i na grudima. Rodu je pregledao veterinar, dao terapiju, a sada ostaje da se nadamo da će ona biti dobro i ponovo odleteti do svog gnezda.

 

„Po rasporedu rana, veterinar predpostavlja da je roda prilikom izletanja iz gnezda pala na ogradu sa šiljcima i tako je došlo do povređivanja. Rane su pregledane i sanirane i uključena je antibiotska terapija zbog sprečavanja nastanka infekcije. Nadamo se da će tok oporavka biti pozitivan i da će se bela roda što pre oporaviti i stati na noge“, saopštio je ZOO Planet.

Donje Međurovo je godinama unazad omiljeno stanište rodama i po tome ovo selo u Nišu predstavlja pravi fenomen. Domaćin je najveće kolonije belih roda južno od Save i Dunava. Gnezda koja su oformljena u krošnjama Hrasta i Duda su prava retkost. Rodama u čast na fasadi isturenog odeljenja osnovne škole „Desanka Maksimović“  oslikan je mural.

Foto: ZOO Planet

Pomognite rad ZOO Planeta

Ukoliko i vi želite da podržite naš rad i pomognete ovoj i drugim životinjama možete to učiniti uplatom donacije na žiro račun Udruženja Zoo Planet: 105-22423-78 ili putem PayPal-a: zooplanet.nis@gmail.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com