Društvo

Robot nove generacije na poklon ETŠ „Mija Stanimirović“ iz Niša

Gimnazija „Kreativno pero“ iz Beograda donirala je robota ETŠ „Mija Stanimirović iz Niša.

Robot nove generacije će učenicima i profesorima biti od velike koristi u daljem obrazovanju posebno u realizaciji brojnih naučnih projekata.

Poklon je uručen prilikom nedavne uzvratne posete, koja je organizovana u okviru obeležavanja Međunarodnog dana planete Zemlje.

Radujemo se poklonu, pogotovu što je to robot za koji su naše kolege iz Beograda emocionalno vezani, budući da su sa njim učestvovali na Svetskoj olimpijadi iz robotike STEM. Robot će nam biti od koristi i znam da ovog raspusta nećemo odmarati, već ćemo raditi na njegovom sklapanju. Inače, u planu je da naše škole zajednički predstavljaju Srbiju na Svetskoj olimpijadi iz robotike“, rekao je Aleksandar Stevanović direktor ETŠ „Mija Stanimirović“, zahvaljujući na donaciji.

Gimnazija „Kreativno pero“ je uzvratila gostoprimstvo svojim kolegama i učenicima iz Niša, čiji su gosti bili početkom aprila. Oba susreta iskoristili su da posade sadnice prijateljstva u dvorištu svojih škola, kao podsetnik na važnost očuvanja životne sredine i mogućnost da spasavanje planete postane deo svakodnevnog načina života.

Svako od nas može da da svoj doprinos, da posadi drvo, da ne prlja parkove, šume i reke, da ne zagađuje vazduh, ne koristi i ne baca plastiku gde god poželi. Bogaćenje školskog zelenila naših škola jeste način da pokažemo kako mi čuvamo prostor u kojem živimo i radimo“, kazala je Gordana Kedžić direktorka Gimnazije „Kreativno pero“.

Uzvratnu posetu svojim vršnjacima, učenici iz Niša su iskoristili da u pratnji svojih domaćina posete Arboretum Šumarskog fakulteta u Beogradu, zaštićeno prirodno područje u kategoriji spomenika prirode, koje predstavlja jedinstven pejzažno-arhitektonski prostor i vredan arhiv domaćih i stranih vrsta drveća, kao i Kalemegdansku tvrđavu.

Akcija obeležavanja Dana plane je i realizovana na inicijativu mladog naučnika Đorđa Ogrizovića iz Beograda i osnivačica Gimnazije „Kreativno pero“, u cilju promocije zaštite životne sredine, ali i održivog razvoja, uz podršku humanitarne organizacije “Nađi Raula” i Kancelarije za mlade Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com