Sport

RK “Železničar”: Pozvamo sve nadležne organe da obezbede ravnopravne uslove svim učesnicima

Uoči poslednjeg kola plej-ofa Superlige Srbije, koje je na programu danas, Rukometni klub Železničar 1949. oglasio se saopštenjem u želji da upozori kompletnu sportsku javnost u Srbiji na neophodnost poštovanja svih prava i dužnosti, utvrđenih Zakonom o sportu i pozitivnim propisima Rukometnog saveza Srbije, od strane svih učesnika našeg nacionalnog šampionata.

Saopštenje prenosimo u celosti:

“U poslednjem kolu, praktično u „foto-finišu“, biće doneta odluka o vicešampionu Srbije i predstavniku naše zemlje u narednom izdanju regionalne SEHA lige, kao i kvalifikacijama za EHF kup, a postoje klubovi, među kojima je i Železničar, čiji plasman, osim od sopstvenog, zavisi i od rezultata preostalih utakmica. Ovakva situacija i dramatičan rasplet prvenstva trebalo bi da bude praznik za srpski rukomet, i zato još jednom pozvamo sve nadležne organe, odgovorne za funkcionisanje takmičenja, da obezbede ravnopravne uslove svim njegovim učesnicima. Podsećamo da je dužnost svih ekipa da poštuju i pravne i moralne norme, da se časno i na sportski način bore za što povoljniji rezultat i da nastupe u najjačem mogućem sastavu. Podsećamo i na rasplet prošlogodišnjeg šampionata, kada je Železničar u poslednjem kolu, iako je zavisio samo od sebe i igrao je protiv rivala bez izraženih takmičarskih motiva, odigrao regularnu utakmicu, izgubio i nju i titulu šampiona, i čestitao svima koji su iz svega toga izašli kao pobednici.

Rukometni klub Železničar 1949 će sa posebnom pažnjom pratiti razvoj situacije na svim terenima, u nadi da razne čaršijske priče i spekulacije neće dobiti svoju potvrdu u dešavanjima na utakmicama poslednjeg kola plej-ofa. U suprotnom, upozoravamo da ćemo preduzeti sve predviđene mere, uključujući i pozivanje na krivičnu odgovornost onih koji se ogreše o regularnost, propozicije takmičenja, sportski kodeks i duh fer-pleja, kako bismo zaštitili integritet našeg kluba i samog takmičenja.

Neka konačan plasman bude realan odraz odnosa u kvalitetu i prikazanog na terenu. Samo toga i ničega više.

Rukometni klub Železničar 1949 Niš”

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com