Virus KoronaZdravlje

RFZO vraća novac građanima koji su platili ali se nisu testirali na lični zahtev

Republički fond za zdravstveno osiguranje je saopštio da počinje da vraća novac građanima koji su želeli da na lični zahtev obave pi-si-ar test na korona virus ili serološko testiranje na prisustvo antitela, a to nisu obavili iz određenih razloga.

Kako bi ostvarili pravo na povraćaj novca,neophodno je da se direkciji Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dostavi popunjen obrazac zahteva,dostupan na sajtu RFZO ili u slobodnoj formi, piše RTS.

U tom obrascu, za fizička lica je potrebno navesti prezime i ime, adresu, JMBG, a za strane državljane broj osiguranja ili broj pasoša.

RFZO dodaje da je za pravna lica potrebno navesti naziv, sedište adresu i PIB pravnog lica, spisak zaposlenih za koje se traži povraćaj novca sa podacima o licima i JMBG.

Takođe, svako treba da dostavi kopiju naloga o uplati, iznos koji se zahteva za povraćaj, razlog podnošenja zehteva i naziv banke i broj tekućeg računa na koji će novac biti uplaćen.

Potrebno je navesti i razlog podnošenja zahteva: pogrešna uplata, licu nije potrebna ili nije pružena usluga na lični zahtev (navode se razlozi), ili drugi razlozi, napominje RFZO.

Zahtev se može podneti elektronskim putem na imejl adresu: testovi@rfzo.rs .

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com