IZBORI 2023.Politika

Rezultati prebrojanih glasova na dva ponovljena biračka mesta u Nišu

RIK: Ponovljeni izbori protekli u najboljem redu

Na ponovljenom glasanju na dva biračka mesta u Nišu na izborima za narodne poslanike najviše glasova odnela lista Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane, Srbija protiv nasilja, zatim lista doktora Branimira Nestorovića a četvrta lista po osvojenim glasovima je lista Ivica Dačić – Premijer Srbije.

Glasanje na ponovljnim izborima u Nišu juče se održalo na biračkom mestu broj 22 koje se nalazi u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ i na biračkom mestu broj 43 u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, oba na teritoriji Gradske opštine Medijana. Od 35 biračkih mesta u Srbiji gde su ponovljeni izbori na jugu Srbije je 13.

Na biračkom mestu 22 od upisanih 1738 glasalo je juče 467 birača. Najviše glasova u procentima osvojili su:
Lista Aleksandar Vučić Srbija ne sme da stane – 45,18
Srbija protiv nasiljla – 32,12
Lista Branimira Nestorovića – 12,86
Ivica Dačić – Premijer Srbije – 4,07

Na biračkom mestu broj 43 od upisanih 1425 glasalo je 286 birača. Najviše glasova na ovom biračkom mestu po procentima osvoji su:
Lista Aleksandar Vučić Srbija ne sme da stane – 52,1
Srbija protiv nasiljla – 24,83
Lista Branimira Nestorovića – 10,14
Ivica Dačić – Premijer Srbije – 5,59

Lokalne izborne komisije u roku od 96 časova treba da podnesu Republičkoj izbornoj komisiji zbirni izveštaj o rezultatima na svim biračkim mestima koja se nalaze na njihovoj teritoriji. Rok za podnošenje prigovora traje 72 časa od zatvaranja biračkih mesta i utvrđivanja preliminarnih rezultata.

Na još osam biračkih mesta u pet opština biće ponovljeno glasanje na izborima za narodne poslanike 2. januara, saopštila je Republička izborna komisija. Glasaće se na dva biračka mesta u Bačkom Petrovcu, tri u Beloj Palanci i na po jednom mestu u opštinama Beočin, Mionica i Petrovac na Mlavi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com