Društvo

Režim grejanja diktira spoljna temperatura

Ukoliko spoljna temperatura padne ispod minus pet Gadska toplana će uvesti  dvadesetčetvoročasovni režim rada. Budući da se u toplani prati vremenska prognoza to se može dogoditi već naredne nedelje jer meteorolozi predviđaju pad temperature ispod 0. Ovakav režim rada odgovora i toplani i korisnicima daljinskog grejanja jer će u stanovima biti konstantna temperatura.

„Što se tiče temperatura u minusu, odnosno kada temperature padnu ispod nule, Gradska toplana ulazi u takozvani produženi režim rada. To se događa kada su temperature od minus jedan ili minus dva, a kada temperature padnu ispod minus 5 onda prelazimo na režim rada koji podrazumeva isporuku toplotne enregije 24 sata. Ovakav režim rada je povoljan kako za toplanu tako i za građane. Za duži vremenski period isporučimo istu količinu toplotne energije. Tada se ne greje sa jakim režimom kao u redovnom grejanju. Režim se malo spusti, ali kako se greje 24 sata nema hlađenja prostorija u toku noći pa u stanovima nije hladno“, objašnjavaju u toplani.

Iz Javno- komunalnog preduzeća ,,Gradska toplana” kažu da od početka grejene sezone nije bilo većih problema prilikom proizvodnje i isporuke toplotne energije korisnicima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Ako je ista potrosnja energenata u 24-casovnom rezimu rada kao i u redovnom rezimu rada ( pri tom su stanovi bolje zagrejani i tokom dana, i tokom noci ) zasto tako ne greju preko cele sezone ?

  2. Да, да….. празне приче као и обично. Радијатори константно једва млаки, а деру кожу огромним рачунима целе године (и лети!). Харач најгоре врсте у овом граду.

  3. Kada smanje broj bespotrebno zapošljenih koji redovno primaju plate a povećaju broj radnika na terenu, biće još jeftinije grejanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com