Promo vesti

RESTORAN STAMBOLIJSKI: Osetite duh Italije i probajte njihove specijalitete

Italijanska kuhinja jedna je od najpoznatijih i najpopularnijih nacionalnih kuhinja na svetu, kuhinja koja je na mapi svetskog kulinarstva zlatnim slovima ispisala imena najvoljenijih jela u čitavom svetu.

U čarima ove kuhinje mogu da uživaju i Nišlije. Restoran Stambilijski priključio se obeležavanju Dana italijanske kuhinje, tako da duh ove romantične zemlje možete osetiti i u ovom niškom restoranu do 25. novembra, koja je za sve gurmane pripremila poseban meni.

„“III nedelja italijanske kuhinje u svetu“ se održava u 105 zemalja sa preko 1.300 događaja. Sada i u Srbiji u našem gradu, kako bi se i našoj javnosti predstavio “the Extraordinary Italian Taste”.“, navode u ovom Restoranu

Ove godine tema je “Mediteranska ishrana” koja Italiju čini jednom od najzdravijih zemalja u svetu. Prehrambeni sektor je simbol ali i konkretan element ekonomije i identiteta Italije. Ovaj sektor obuhvata preko 220 milijardi evra prometa u Italiji, 44 milijarde evra u izvozu i utiče na 13% bruto domaćeg proizvoda.

Restoran sa tradicijom

Kuća Stambolijskih u kojoj je nalazi istoimeni restoran, nalazi se u ulici Nikole Pašića u samom centru Niša i čuva dugu i burnu istoriju grada. Gradnju kuće započeo je Turčin, pre skoro dva veka, a otkupio poznati niški trgovac Todor Stanković Stambolija koji je završio započeto, a po njegovom nadimku je kuća poznata i danas.

Zbog svoje izuzetne gradske arhitekture sa odlikama srpsko- balkanskog stila, proglašena je spomenikom kulture i pod zaštitom je države od 1949. godine.

Obnavljanje Kuće Stambolijskih trajalo je nekoliko godina, jer je objekat  trebalo modernizovati i pri tom sačuvati duh starog Niša.

Restoran Stambolijski
Nikole Pašića 35
018/300-440
018/300-444
info@restoranstambolijski.rs
www.restoranstambolijski.rs
FaceBook

Novi vlasnici kažu da su uspeli u tome, uz mnogo rada i truda. Restoran je i u arhitektonskom smislu i izborom i kvalitetom hrane i pića, šarmantan spoj tradicionalog i modernog.

Svečano je otvoren 21. novembra, na dan Svetog Arhangela Mihaila, 2016. godine. Već u 2018. godini dobija maksimalnih 5 Horesovih zvezdica za kvalitet.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close