Promo vesti

Restoran Stambolijski dobio maksimalnih pet zvezdica za kvalitet

Da je kvalitet na prvom mestu menadžmentu Restorana Stambolijski potvrđuju i dobijenih pet zvezdica za kvalitet od Poslovnog udruženja hotelsko ugostiteljske privrede Srbije. Ovaj renomirani niški restoran drugi je u Srbiji sa maksimalnih pet HORESOVIH zvezdica.

Prvi, maksimalno ocenjen je Restoran “Franš” iz Beograda, a odmah zatim i niški Restoran Stambolijski.

Osnovna svrha dobrovoljne kategorizacije restorana kojom se rukovodio HORES jeste unapređenje kvaliteta, ponude, kao i potreba da se restorani, kao reprezentativna vrsta ugostiteljskih objekata iz sektora hrane i pića, na neki način zaštite i izdvoje od ostalih vrsta ugostiteljskih objekata.

“Kategorija predstavlja garanciju kvaliteta i vrednost za novac (Value for money) pa na taj način štitimo gosta, ali i restoratera koji se pridržava usvojenih standarda”, ističu.

 

Dobijanjem pet zvezdica restorani nisu završili posao. Naime, nakon toga, u svakom trenutku može da ih obiđe misteriozni gost, da poruči, beleži uslugu u skriveno blokče, slika hranu i na osnovu njegovog izveštaja restorani će ili zadržati svih pet zvezdica, ili će im se one smanjiti.

“To nas obavezuje da nam kvalitet i dobra usluga uveg bude prioritet, a našim gostima garantuje da će u ovom restoranu biti potpunoo sigurni kada je kvalitet hrane u pitanju”, kažu u Restoranu Stambolijski.

Sva jela na meniju Kuće Stambolijskih potpisuje šef Saša Mišić, javnosti poznatiji kao „pakleni kuvar”. Za pripremu jela koriste se najkvalitetnije organske namirnice, ponosno dodaju.

Restoran Stambolijski

Tradicionalna hrana pripremljena na moderan način

Ništa što u meniju pogledate nije veštačko. Mleveno meso prave sami, hleb i pecivo, kolače, testeninu. Nigde se ne stavlja aditiv, a namirnice se čuvaju u strogo kontrolisanim uslovima.

SVEŽA RIBA NA LEDU – vrhunskog kvaliteta, spremljena za Vas na najbolji način u restoranu restoranu Stambolijski!

Svi morski plodovi su sveži. Riba je prve klase i stiže na ledu. Jedan je od retkih restorana koji ima aparat koji održava morske plodove svežim.

Kuhinja je prava mala fabrika od 120 kvadrata sa najmodernijom tehnologijom.

“Pravi je užitak kada vam konobar donese meni sa kolačima, koji su napravljeni isključivo sa belgijskom čokoladom”, ističu zadovoljni gosti.

ZALJUBITE SE NA PRVI POGLED u restoranu Stambolijski!

Na meniju je veliki broj jela. Za teleću čorbu kažu da je jedna od najboljih u Srbiji.

Teleća čorba na staroplaninski način

Ovde se spajaju NAJLEPŠI ukusi i mirisi balkanske kuhinje

Kuća Stambolijskih u kojoj je nalazi istoimeni restoran, nalazi se u ulici Nikole Pašića u samom centru Niša i čuva dugu i burnu istoriju grada. Gradnju kuće započeo je Turčin, pre skoro dva veka, a otkupio poznati niški trgovac Todor Stanković Stambolija koji je završio započeto, a po njegovom nadimku je kuća poznata i danas.

Zbog svoje izuzetne gradske arhitekture sa odlikama srpsko- balkanskog stila, proglašena je spomenikom kulture i pod zaštitom je države od 1949. godine.

Obnavljanje Kuće Stambolijskih trajalo je nekoliko godina, jer je objekat  trebalo modernizovati i pri tom sačuvati duh starog Niša.

Restoran Stambolijski
Nikole Pašića 35
018/300-440
018/300-444
info@restoranstambolijski.rs
www.restoranstambolijski.rs
FaceBook

Novi vlasnici kažu da su uspeli u tome, uz mnogo rada i truda. Restoran je i u arhitektonskom smislu i izborom i kvalitetom hrane i pića, šarmantan spoj tradicionalog i modernog.

Svečano je otvoren 21. novembra, na dan Svetog Arhangela Mihaila, 2016. godine.

[iframe src=”https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m14!1m8!1m3!1d725.7007121576097!2d21.894618169641852!3d43.31838637814768!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x4755b0b3c7c29171%3A0x5acd467264ff2d81!2sStambolijski!5e0!3m2!1sen!2srs!4v1511867006246″ width=”600″ height=”450″ frameborder=”0″ style=”border:0″ allowfullscreen]

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com