Društvo

“Rešenje o rušenje” uplašilo mnoge Nišlije

“Rešenje o rušenju” koje su dobile Nišlije koje su predale dokumentaciju za legalizaciju uplašilo je mnoge, Miroljub Stanković sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove kaže za Niške Vesti to je samo papir koji sledi zakonski postupak, to ne znači da će rušenja i biti.

“Nema razloga za brigu, ovo rešenje smo mi morali da pošaljemo ali to ne znači da će rušenja biti. To je početni korak, preduslov predmeta o ozakonjenju”, kaže Stanković za Niške Vesti.

Niški sekretarijat je izvršio popis svih objekata na teritoriji grada i opština, gde je ostvaren broj od 38.000 objekata.

“Do sada je urađeno, od početka maja,  nešto više od 1000 rešenja i šalju se na adresu uz pismo. Do kraja godine se očekuje podela svih Rešenja o rušenju ali uz pismo “Prijateljsko obrazloženje” da to nije klasično rešenje o rušenju, već samo jedan od dokumenata za samo ozakonjenje i da se građani ne plaše”, ponavlja Stanković.

On dodaje da je Sekretarijat od države dobio rok.

“Nama je iz ministarstva došla naredba  da rešenja moraju da budu gotova do 30 juna, što je prema trenutnoj dinamici prosto nemoguće”, tvrdi Stanković za Niške Vesti.

Popisne komisije svakodnevno rade predmete za čitavu teritoriju grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com