Društvo

Rešen problem stanara u Panteleju. Investitoru ponuđena druga parcela

Stanari Gornjomatejevačke ulice, koji su više puta protestvovali i negodovali zbog izgradnje zgrade, kojom bi kako kažu izgubili zelene površine, ali i svetlost, uspeli su u svojoj nameri. Na sinoćnjem protestu stanovnicima Panteleja pridružilo se rukovodstvo grada, Gradske opštine Pantelj, ali i sam investitor. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski pred stanarima se dogovorila sa invenstitorom Ljubišom Dinčićem da on odustane od gradnje, a da mu grad da drugu parcelu.

 

“Mi možemo vama da ponudimo zamensku parcelu, jednu ili dve i da se povučite iz ovog prostora. Sve ostalo je prosto nemoguće”, rekla je gradonačelnica invenstitoru i dodala da je veoma nezgodna sada rešavati nešto u čemu ovo rukovodstvo nije učestvovalo.

On je istakao da je platio sve urbanističke projekte, komunalije, ali kazao da nije problem da se to prebije ukoliko je grad saglasan.

“Zbog građana sam spreman na ustupke”, kazao je Ljubiša Dinčić.

Predsednica GO Pantelej Nataša Stanković istakla je da se već prve nedelje kada je preuzela funkciju upoznala sa ovim problemom.

“Želela sam svim srcem da se ovaj prostor uredi, ne samo kao predsednica opštine, već i kao vaš komšija kome je stalo da ovaj prostor izgleda lepo”, naglasila je Stanković.

Stanari su rekli da u ovom kvartu ima preko 1000 dece do 12 godina. Gradsko rukovodstvo je obećalo da će ovaj deo grada dobiti i vrtić.

“Ako je neko vama pokazao park, onda vam taj neko nije dao istinitu informaciju. Ovo je od 2004. godine Planom detaljne regulacije predviđeno za izgradnju, s tim što je ova parcela jako nezgodnog oblika, ona je pravougaona, ali je uska. To stvara vama problem. Ja se slažem sa time”, rekla je stanarima gradski urbanista Tanja Obradović i dodala da se Na ovom prostoru se mnogo odstupalo prilikom izgradnje od predviđenih planova i građevinskih dozvola.

Da bi se ovaj problem rešio kao što je obećano građanima na protestu, najpre bi Grad morao sa investitorom da zaključi Protokol o saradnji. Nakon toga bi se išlo sa realizacijom Ugovora, odnosno zamene neprovetnosti. To je proces koji traje. Neophodno je uraditi i izmenu detaljne regulacije, odnosno da se na spornim parcelam gde je trebalo izgraditi stambene zgrade, recimo napraviti park ili parking. Za to je neophodno da se uključi i stanovništvo, a grad će ispoštovati njihove želje.

https://www.facebook.com/dejan.stojanovic.71216/videos/5000221683329292/?t=834

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ovo je sve predhodno rukovodstvo resilo i dogovorilo sa stanarima i investitorem. Ne valja kititi se tudjim perjem gradonacelnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com