PolitikaSvrljig

REŠAVANJE PROBLEMA MASOVNIH TUŽBI! Predstavnici opština sa juga Srbije razgovarali sa rukovodstvom Republičkog geodetskog zavoda (FOTO)

Predstavnici opština juga Srbije koje se suočavaju sa masovnim tužbama za eksproprijaciju zemljišta zbog lokalnih i atarskih puteva na čelu sa narodnim poslanikom Milijom Miletićem su razgovarali sa rukovodstvom Republičkog geodetskog zavoda o ovom problemu.

Na sastanku održanom u Republičkom geodetskom zavodu predstavnici opština su izneli problem sa kojim se suočavaju lokalne samouprave na jugu Srbije zbog masovnih tužbi građana zbog zauzeća privatnih parcela tokom izgradnje atarskih i lokalnih puteva, a čiji su inicijatori advokati koji obilaze domaćinstva.

Direktoru i rukovodstvu Republičkog geodetskog zavoda je upućeno pitanje o tome da li postoje neka odstupanja prilikom prenosa originalnih katastarskih knjiga u digitalni format u odnosu na originalno stanje. Na sastanku predstavnika opština i rukovodstva RGZ-a je zaključeno da RGZ predstavlja stabilnog partnera lokalnim samoupravama i pružiće neophodnu podršku za realizaciju rešenja koje bude dogovoreno.

Ranije je na sastanku u Svrljigu, na kome su prisustvovali predstavnici 11 lokalnih samouprava koje se suočavaju sa problemom masovnih tužbi, dogovoreno da se ovaj problem zajednički reši. Narodni poslanik i predsednik USS Milija Miletić je dostavio predsedniku Narodne skupštine Vladimiru Orliću Obaveštenje o problemu masovnih tužbi opština na jugu Srbije.

 “Zajedničkim snagama moramo rešiti ovaj problem, u suprotnom ćemo se suočiti sa nesagledivim finansijskim posledicama u opštinama na jugu Srbije”, rekao je Miletić nakon sastanka u Republičkom geodetskom zavodu.

Na sastanku su prisustvovali direktor RGZ-a mr Borko Drašković sa pomoćnicima direktora Ognjenkom Ilić i Sašom Đurovićem, delegacija opština juga i jugoistoka Srbije predvođena narodnim poslanikom Milijom Miletićem, u pratnji predstavnika opština Svrljig, Dimitrovgrad i Crna Trava, Tatjanom Lazarević, Zoranom Stankovićem i Slobodankom Kirov.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com