DruštvoEkonomija

Reprogram komunalnih dugova od 1. marta

Veće grada Niša odobrilo je danas još jedan reprogram dugova za komunalne usluge tako da će gradjani Niša moći da zaključuju ogovore o reprogramu sa JKP „Objedinjena naplata“ od 1. marta do 30. aprila.

Direktorka “Objedinjene naplate” Jelena Stojanović je podsetila da se od 2012. godine gradjanima Niša redovno omogućava reprogram dugova i istakla da će dužnicima prvi put ove godine biti ponudjeno pet različitih modela ugovora.

 

“Do sada samo imali otpis kamate samo za dužnike koji su isplaćivali glavnicu u celosti, bez plaćanja na rate. Ove godine će po prvi put otpis kamate biti ponudjen i dužnicima koji plaćaju dugove na rate”, izjavila je Stojanović.

Ona je kazala da svi dužnici koji zaključe ugovor na 12 meseci imaju uslovni otpis kamate 70 odsto, dužnici koji zaključe otpis dugova na 24 meseci imaće uslovni otpis 50 odsto kamate, a svi oni koji zaključe ugovor na 36 mesečnih rata imaće uslovni otpis 30 odsto kamate.

“Uslovni otpis znači da će kamata biti otpisana ukoliko ispoštuju potpisanu ugovornu obavezu”, izjavila je Stojanović.

Ona je dodala da će dužnici moći da dugove isplate i u 60 mesečnih rata ali bez otpisa kamate ili uz otpis kamate za plaćanje celog iznosa po sklapanju ugovora. Prema njenim rečima, otprilike 10 do 15 odsto ljudi u Nišu zaista teško izmiruju svoje račune bez obzira na povlastice, ali je sve manje onih koji neredovno plaćaju račune. Ona je kazala da dugovanja za komunalne usluge iznose 1,1 milijardu dinara, ali polovinu tog iznosa potraživanja predstavljaju potraživanja za koje su sklopljeni ugovori o reprogramu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com