Sport

Reprezentativke Srbije u ženskom fudbalu zaigrale kolo u OŠ “Kole Rašić”

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije se u Nišu 8. oktobra sastaje u trećem kolu kvalifikcija za Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom Austrije, a danas su priredile pravu feštu u OŠ “Kole Rašić” gde su sa učenicima odigrale utakmicu. Pre toga su zakedno sa đacima “oplele” jedno kolo u holu škole, slikale se sa njima, pevale. Podelile su i lopte đacima koje su prethodno potpisale. Među reprezentativkama su i tri Nišlijke, Jovana Stojanović, nekada učenica ove škole, Milica Stanković i Aleksandra Lazarević.

“Dolazak ženske fudbalske reprezentacije u našu školu, posebno što se među njima nalazi i naša bivša učenica Jovana Stojanović, puno znači deci ovog uzrsta. To je jedan od načina da vide koliko je važno baviti se sportom, da je to put ka zdravom životu, ali i da je velika čast braniti boje svoje zemlje. Naša je škola oduvek dosta ulagala u sportske aktivnosti učenika, a druženje sa reprezentativkama u fudbalu samo je dodatni motiv da se deca opredele za zdrave stilove života što je u današnje vreme jako važno”, kazao je direktor OŠ “Kole Rašić” Saša Tončev.

Foto: V. P.

Deca su vriskom dočekala reprezentativke Srbije u fudbalu i pesmom “igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati, Srbija čeka da dođeš iz daleka, da naša zemlja opet bude prvak sveta”. Zajedno sa decom pevale su i reprezentativke, a atmosfera koja je zavladala u holu ne može se opisati rečima.

Najveću pažnju učenika privukla je Jovana Stojanović kao bivša učenica škole “Kole Rašić”.

Foto: V. P.

“Velika mi je čast što sam danas ovde, da mogu da budem sa decom škole koju sam i ja zvaršila. Moram da priznam da ima malo pozitivne treme jer igram pred niškom publikom u gradu u kome sam naučila da igram fudbal u ŽFK “Mašinac”. Sigurna sam da će devojke u ovoj utakmici dati sve od sebe i ostaviti srce na terenu. Grb koji nosimo zahteva od nas da izađemo ponosno na teren i da damo sve od sebe”, kaže Jovana Stojanović.

Slično se oseća i Aleksandra Lazarević koja je, takođe, prvi put fudbal zaigrala u Nišu.

“Bila sam reprezentativka u svim selakcijama do sada. Igram desnog beka, spremne smo za utakmicu, a ovo danas je samo uvertira u jednu dobru atmosfesru”, dodala je Aleksandra.

Foto: V. P.

Predrag Grozdanović se zahvalio na pozivu škole.

“Deca su sa oduševljenjem dočekala reprezentativke a ja se nadam da će devojke sutra dobrom igrom i pobedom da im se oduže na pravi način”, kazao je Grozdanović. “Startovali smo u kvalifikacijama sa dve pobede, ali nas sada očekuje teška utakmica. Reprezentacija Austrije je kvalitetan protivnik iz samog vrha evropskog i svetskog ženskog fudbala. Mislim da smo sazreli kao tim, devojke su pametne, znaju šta ih očekuje i spremne su za utakmicu. Nišlijama će sutra prirediti pravi spektakl, da će dati svoj maksimum, napravito dobar rezultat i obradovati sve Nišlije”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com