Zdravlje

REORGANIZACIJA: Mala deca po vakcinu na spratu

Nakon što su roditelji koji su vodili malu decu da prime vakcinu negodovali jer je ova služba iz prizemlja, prebačena na prvi sprat zgrade, iz Doma zdravlja stiže odgovor da se radi o reorganizaciji službi zdravstvene zaštite dece i boljoj izolovanosti mališana.

Do nedavno su predškolska deca (od rođenja do šeste godine) vakcinu primala u prostoriji koja se nalazila u prizemlju zgrade, u okviru Savetovališta. I dok roditelji negoduju zato što je ta služba prebačena na sprat iz Doma zdravlja stiže odgovor da se radi o reorganizaciji službi zdravstvene zaštite dece.

“Na ovakav način su potpuno izdvojena zdrava deca. Imaju odvojen ulaz (broj 4) i tu se nalazi samo Odeljenje vakcinacije”, kaže Nevena Simović portparol Doma zdravlja.

Ona je dodala da deca je još jedan od razloga taj da deca koja primaju vakcinu moraju da budu potpuno zdrava, a znamo da je u toku epidemija morbila i da vladaju mnoge virusne infekcije.

“Na ovakav način se omogućuje da deca budu potpuno zdrava i da zdrava ostanu nakon što prime vakcinu”, rekla je Simović.

Ona je podsetila da je takav način funkcionisao 30 godina, a onda došlo do promene pa su mala deca vakcinu primala u prostoriji u okviru Savetovališta.

Da podsetimo, roditelji koji su se javili našoj redakciji negodovali su zbog ove promene, jer im je otežano da male bebe, posebno blizance vode na sprat zgrade bez kolica. Kažu nemaju poverenja da kolica ostave neobezbeđena ispred zgrade i podsećaju da taj deo Doma zdravlja nema lift. Nije im jasna odluka, jer oni svakako decu pre vakcinacije vode na pregled u Savetovalištu, pa im je bilo lakše i logičnije da u istom prostoru prime i vakcinu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com