Društvo

Renoviranje niškog GAK-a na proleće naredne godine

Renoviranje Klinika za ginekologiju u Nišu počeće na proleće iduće godine jer je planove za ovu godinu odložila epidemija korone, najavio je direktor UKC Niš profesor dr Zoran Perišić.

“Zgrada Klinike za ginekologiju zahteva renoviranje i to  je izvesno jer mesto gde se rađa novi život mora da bude lepše. Ovih  godinu dana svi smo se u UKC Niš trudili da promenimo prethodno stanje. Stiglo je dosta nove opreme poput stolova, ultrazvučnih aparata, ali potrebno je promeniti i renovirati unutrašnjost Klinike, srediti zidove, promeniti prozore. Planovi  postoje i projekat postoji i u narednoj godini će biti  pokrenuti ta realizacija”, kazao je profesor dr Zoran Perišić.

On dodaje da je u ovoj godini bilo teško da se nešto započne jer realna situacija sa kovidom je, takođe, usporila sve pa i zaključenja sporazuma sa donatorima.

“U planu je saradnja sa prijateljima kuće,  sa prijateljima koji će napraviti svoje sponzorske sobe, a  poenta je da porodilište bude lepše, da sobe za pacijentkinje budu lepše. Uspeli smo da obezbedimo da uvek ima dovoljno veša, da instalacije rade. Možda je to banalna priča ali je nedopustivo da na ginekologiji nema tople vode, nedopustivo je da tuševi ne rade, a bilo je pritužbi i na to. Prihvatamo neke stvari da nisu dobre i menjamo ih i ne mirimo sa situacijom kakva je jer ova kuća mora da bude jedan  od najlepših delova Kliničkog centra”, kazao je profesor dr Perišić.

Profesor dr Zoran Perišić je dodao da je problem sa nedostatkom tople vode sada rešen jer je Klinika priključana na sistem Gradske toplane koja je snabdeva toplotnom energijom ali i toplom vodom i još jednom je potvrdio da će renoviranje Ginekološko-akušerske klinike početi na proleće.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com