Obrazovanje

Renovirane slušaonice Ekonomskog fakulteta čekaju studente

Onlajn nastava na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu nastavlja se 15. februara kada počinje drugi semester i nakon ispitnog roka koji počinje 20. januara. Vreme koji studenti nisu proveli u slušaonicama rukovodstvo fakulteta je iskoristilo za renoviranje i u potpunosti ih prilagodi nastavi na daljinu.

“Vremena su teška ali mi nismo stali sa nastavom. U dogovoru sa stručnim timom saradnika i profesora, još na početku školske godine doneta je odluka da se sva nastava odvija onlin putem zoom aplikacije”, kaže dekan Ekonomskog fakulteta profesor dr Tadija Đukić.

Tu se nije stalo. Vrema kada je fakultet ostao prazan iskorišćeno je da se naprave vizualne promene i prostorije dobiju lepši izgled.

Dr Tadija Đukić, dekan Ekonomskog fakulteta

“Promenili smo sve što nije menjano najmanje 50 godinama.Učionice su dobile savremen izgled prilagođen vremenu i potrebama studenata. Slušaonice su adaptirane i u potpunosti prilagođene onlajn nastavi”, kaže dr Tadija Đukić.

Ovaj model nastave, za koji su se na Ekonomskom fakultetu odlučili, uspesno je realizovan u zimskom semestru, u kojem je jedina promena bila organizacija kolokvijuma, na samom fakultetu i uz poštovanje svih preporučenih mera koje podrazumevaju distancu od četiri metra za studente, kao i smenjivanje 10 studenata po satu.

“Ovaj način pokazao se kao adekvatan i dobar jer istovremeno štiti i studente i profesore. Za sada je plan da se tako i nastavi”, kaže dekan fakulteta dr Tadija Đukić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com