DruštvoEkonomija

Renovirana zgrada bolnice u Gornjoj Toponici. 400.000 dolara donirala evropska komanda američke vojske

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofer Hil posetio je danas stacionar Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici koji je potpuno obnovljen putem Programa humanitarne pomoći EUCOM-a. Ukupno 400.000 američkih dolara je uloženo u renoviranje ove bolnice.

 

Kristofer Hil, ambasador SAD u Srbiji

“Veoma sam ponosam što je evropska komanda američke vojske pronašla ovo mesto i odlučila da ovde uputi pomoć. Smatram da ova institucija najbolje odslikava ono što je vezano za srpsko drušvo, a to je da ne zaboravi ni jednog svog člana da im se posveti i da im pruži najbolju moguću negu i smeštaj. Bolesti i poremećaji koji se ovde leče su veoma teški, tako da osoblje ove bolnice radi značajan posao i posvećenost njemu je veoma važna. Zato sam posebno ponosan što smo se mi uključili da pomognemo da oni rade u najboljim mogućim uslovima. Ta oboljenja su prisutna u svim društvima i zbog toga želim da iskažem posebno poštovanje za osobelje ove bolnice.”, rekao je Hil.

Zgrada specijalne bolnice bila je van funkcije nekoliko godina.

Milan Stanojković, direktor Specijalne bolnice u Gornjoj Toponici

“Ova investicija nama mnogo znači. Svesni smo toga da su psihijatrijski pacijenti često na marginama društva, radi se o veoma osetljivoj populacionoj grupi. Ovakva investicija i popravljanje uslova pod kojima se oni leče znači mnogo za naše pacijente, a samim tim i za nas. To je nešto što će nama mnogo pomoći u boljoj organizaciji tretmana bolesti zavisnosti i da se ti ljudi na pravi način pripreme za protok u društvo i da žive svoje živote na potpuno drugačiji način”, rekao je direktor Specijalne bolnice Milan Stanojković.

Stanojković je precizirao da je donacija iskorišćena za potpuno rekonstrukcij zgrade stare preko 100 godina. Ona je, prema rečima direktora, bila u jadnom stanju, a sada je pretvorena u predivan objekat. Kapacitet odeljenja je 65 postelja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ne daju Ameri nista za dzabe i besplatno.
    Mada, vrlo prikladno da su donirali za psihijatrijsku ustanovu……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com