Sport

Renovirana sportska sala u OŠ “Mika Antić”. Spremna za Evropsko prvenstvo u košarci za juniore

Sportska sala u OŠ „Mika Antić“ je renovirana i sada je potpuno spremna za Evropsko prvenstvo u košarci za juniore koje počinje 22. jula u Nišu. U rekonstrukciju hale u kojoj će mladi košarkaši iz 16 evropskih zemalja odigrati 28 utakmica, Grad je uložio 40 miliona dinara.

Zamenjen je parket, potpuno su renovirane svlačionice i postavljeni su novi koševi.  Prema najavama iz Grada biće rekonstruisana i sportska hala u OŠ  „Duško Radović“.

„Ovo je prva rekonstrukcija dvorane „Miroslav Antić“ od 2007. godine. Rekonstruisan je parket, stavljena je nova LED rasveta, potpuno nove svlačionice, rešen je problem prokišnjavanja i svlačionica, kao i same dvorane. Kupljena je nova oprema, novi koševi i nove konstrukcije, tako da je sve spremno za Evropsko prvenstvo“, poručila je direktorka SC „Čair“ Branka Aranđelović.

Direktor takmičenja Dejan Damnjanović je rekao da je ova organizacija plod dobre saradnje gradskih struktura i Košarkaškog saveza i dodaje da će se u ovoj dvorani organizovati i druga takmičenja.

„Odlična je dvorana. Svi smo imali jednu istu ideju i isti cilj, da dobijemo ovakvu dvoranu“, rekao je Damnjanović.

Utakmice se igraju u velikoj sali Sportskog centra „Čair“ i sali Osnovne škole „Miroslav Antić“. Tokom trajanja prvenstva igraju se po četiri utakmice dnevno u obe hale istovremeno, dok su dani pauze bez utakmica 25. jul i 28. jul.

Naša reprezentaciju igra u grupi C, sa Finskom, Češkom i Slovenijom. Naši košarkaši će prvo snage odmeriti sa Češkom, 22. jula od 20.30 časova u hali „Čair“.

Karte za Evropsko prvenstvo se mogu kupiti na biletarnici Sportskog centra „Čair“ i blagajni sale Osnovne škole „Miroslav Antić“. Prodaja karata je svakog dana odigravanja utakmica, a sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Hoće li neko snositi odgovornost za iznesene laži? Problem prokišnjavanja očigledno nije rešen. Branka da podnese ostavku ili da je smene pod hitno, ništa do sad nije uradila kako treba, nikad pre ovoga nije radila a onda odjednom direktorka, pa gde to ima??? Najgora vlast u Nišu ikada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com