Društvo

Renovirana “Kocka” otvorena uz zabavu i sportsko nadmetanje

Popularni teren ”Kocka” na Bulevaru Nemanjića u Nišu renoviran je i sada u mnogo lepšem izdanju svakog dana okuplja veliki broj dece i mladih. Lokalna fondacija Niš (LFN) i Žitopek organizovali su sportski program i druženje komšija, kako bi i simbolično otvorili ovaj teren, a sve u sklopu velike kampanje ”Da skockamo Kocku i Tutino” koja je pokrenuta u aprilu.

U revijalnom delu programa na košarkaškom terenu svoje umeće pokazali su mladi košarkaši iz K.K. Niš, a na odbojkaškom terenu devojčice i dečaci iz O.K. Desetka. Pored terena pratili su ih građani, komšije, deca iz komšiluka i svi zajedno uživali u lepom druženju, uz osveženje i neizostavne Žitopekove pogačice. Nakon revijalnih mečeva, svi zainteresovani takmičili su se u šutiranju trojki.

“Ideja celog događaja je promocija sporta, zdravih stilova života i podsticaj mladi da kvalitetno provode svoje slobodno vreme. Zbog toga je i pokrenuta kampanja ”Da skockamo Kocku i Tutino” koja će trajati do 20. jula.

Sve do tada po pet dinara od svake prodate pogačice u Žitopek pekarama ide za sređivanje dva sportska terena – Kocke na Bulevaru Nemanjića i Tutinog igrališta na Vizantijskom bulevaru pored Gabrovačke reke”, rekli su u LFN.

Foto: LFN fondacija

Betonsku podlogu na terenu „Kocka” zamenio je Grad Niš, a kroz kampanju Žitopeka i LFN dodatno je renoviran i prostor oko terena za košarku, uređen teren za odbojku, postavljena nova mreža, sanirane klupice i postavljen novi stočić.

“Pozivamo sve sugrađane da nastave da kupuju pogačice, jer uskoro sledi uređenje Tutinog igrališta”, kazali su.

Foto: LFN fondacija

Lokalna fondacija Niš se najiskrenije zahvaljuje svim partnerima, Gradu Nišu, kao i J.K.P. Medijana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com