Društvo

Renovira se velika sala Doma vojske u Nišu

Velika i mala sala Doma vojske u Nišu zasijaće novim sjajem. Nakon uređenja izložbenog hola, ulaznog dela i uređenja fasade i spoljne rasvete pre toga, na red je došlo i uređenje velike sale.

Кomanda Кopnene vojske će u saradnji sa Gradskom upravom Grada Niša, na osnovu sporazuma o saradnji koji su potpisali komandant Кopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, početi sa uređenjem velike i male sale u niškom Domu vojske, potvrđeno je Niškim Vestima.

Uređen beli hol koji se nalazi na ulazu Doma vojske u Nišu

Planirano je obnavljanje kapaciteta za sedenje, a u planu uređenja je i zamena poda i uređenje zidova u velikoj sali.

“Poznavaoci kažu da je akustika velike sale niškog Doma vojske u rangu sa čuvenom Milanskom operskom kućom „La Scala“ i rekonstrukciji se jako pažljivo pristupa, kako se ne bi narušile akustične karakteristike. Radovi će trajati narednih nekoliko meseci, a nakon završetka očekujemo da će najveća pozornica u Nišu sijati novim sjajem u godinama koje dolaze, na zadovoljstvo svih građana”, rečeno je Niškim Vestima u Komandi kopnene vojske.

Dve sale Doma vojske neophodne su Nišu. Mala sala ima kapacitet oko 250 mesta, a velika nešto preko 800. Gotovo sva dešavanja iz oblasti kulture i zabave održavaju se upravo u velikoj sali Doma vojske. U proseku se u njoj godišnje održi oko stotinak događaja, što akademija, koncerata, pozorišnih predstava, jubileja, koje poseti oko 80.000 ljudi.

Dom vojske u Nišu; Foto: V.M.

Ispred ulaza danas stoje skultpture srpskog vojnika i topovi, što je takođe deo novina.

Sama zgrada sagrađena je 1957. godine pod zaštitom je države kao objekat moderne arhitekture.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com