Društvo

Renovira se škola i završava vrtić u Brzom Brodu, naselju koje ima sve više dece

Brzi Brod je naselje u Nišu koje iz dana u dan postaje veće, a ono što posebno raduje je sve veći broj dece u njemu. Upravo iz toga razloga u naselju je pre 13 godina sagrađena nova škola, a na mestu gde se nalazila stara ove godine je podignuta zgrada novog obdaništa.

Zgrada je završena, ostaje još samo da se uredi dvorište obdaništa i ključevi predaju vaspitačima i deci. Radila se i infrastruktura u ovom naselju koje je sa svojim saradnicima obišla gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kako bi raugovarala sa meštanima i na terenu sazanala šta je to što njima još nedostaje a Grad bi mogao da pomogne

„ U naselju Brzi Brod do sada je asfaltirano nekoliko ulica, započet vrtić  koji će vrlo brzo zvanično biti i otvoren jer je zgrada završena i sada se samo čeka parterno uređenje. U vrtiću će biti mesta za 100 mališana. Ono  zbog čega smo danas ovde je promena stolarije na OŠ „Dr Zoran Đinđić“. U pitanju je projekat koji su  Grad i NIS zajedno radili. Podržali smo ovaj projekat jer smo mislili da deca u Brzom Brodu treba da budu u renoviranoj  školi, da imaju energetski efikasnu zgradu a projekat je izabran kao jedan od najboljih što nas posebno raduje. Raduje nas i činjenica  da smo uspeli da posle  13 godina, koliko škola postoji, zatvorimo njenu kotlarnicu koja je dotrajala i bila je veliki zagađivač vazduha i da školu, a tima i vrtić, prebacimo na grejanje na gas. Time  otpočinjemo i gasifikaciju naselja Brzi Brod“, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Prema rečima Dragane Stevanović, direktorke OŠ „Dr Zoran Žinđić“ donacija za realizaciju projekta, kao i izgradnja nove zgrade obdaništa, je od ogromnog značaja za naselje Brzi Brod.

„Brzi Brod je mlado i aktivno nasilje i svake godine  imamo više učenika nego prethodne. Prošle godine je osmi razred završilo  37, a prvi  upisalo 60 učenika. Podatak koji sam po sebi govori o tome kojim tempom ovo naselje raste. Kada je u pitanju donacija, veliku zahvalnost za to dzgujemo Gradu  i kompaniji NIS. Dobili smo i gasifikaciju. Bili smo veliki zagaćivač sredine jer smo koristili dotrajale kotlove, ali je to sada iza nas“, kazala je Dragana Stevanović i dodala da školu pohađa 410 dece.

Uz  ono što očekuje Brzobrođane,  polako ali sigurno se otvara nova stranica ovog naselja. Radiće se ovde i kružni tok i ulice koje nedostaju i uređenje određenog prostora.

Dušan Radivojević, direktor KLER-a, je dodao da je tenderska procedura u toku i da će kada se ona završi biti izabran izvođač radova, a ubrzo nakon toga počeće i radovi.

 „Radi se o 360 kvadrata nato površine gde će se naći pored ambulante i  prostor za mesnu  zajednicu i poštu, a videćemo da li i policija ima potrebe za nekim prostorom.Više puta smo pokušavali da apliciramo za repzblička  sredstva sa ovim projektom ali ga na kraju realizujemo  iz budžeta grada“, kazao je Radivojević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com