Društvo

Rendgenska služba u ATD-u ne radi zbog pucanja zidova

Rendgen aparat u Zavodu za plućne bolesti (nekadašnjem ATD-u) ne radi, jer su napukli zidovi prostorija u kome se nalazi taj aparat ali i komora za razvijanje snimaka. U toku je procena štete, pa se pacijenti kojima je potrebno snimanje pluća upućuju u Dom zdravlja, a lekari ATD-a čitaju snimke.

Direktor Zavoda za plućne bolesti Vladica Miladinović rekao da je problem primećen pre otprilike mesec dana.

Vladica Miladinović

„Najpre je pukao zid izmedju hodnika i mračne komore, a onda su se ovih dana pojavile pukotine i na drugim mestima u delu zgrade gde se nalazi rendgen aparat. Reč je o delu Zavoda koji je dogradjen 2003. godine. Verovatno to nije uradjeno kako treba jer taj deo zgrade sada popušta odozgo nadole i sve je gora situacija. Postoji mogućnost da padne zid izmedju hodnika i mračne komore“, izjavio je Miladinović.

On je rekao da se pacijenti kojima je potrebno snimanje pluća šalju u u Dom zdravlja, a snimke koje tamo urade čitaju lekari Zavoda.

„Obratili smo se za pomoć gradu i komisija vodovoda i „Nišstana“ je već ustanovila da uzrok pucanja zidova nisu vodovodne i kanalizacione instalacije, već statika. Angažovali smo veštaka sa Gradjevinskog fakulteta i u toku je procena štete, a potom ćemo dobiti predlog za sanaciju objekta“, rekao je Miladinović.

On je kazao da je u interesu i pacijenata i zaposlenih da problem bude što pre rešen i dodao da Zavod dnevno ima izmedju 200 i 300 pacijenata, a rendgensko snimanje pluća potrebno je za 50 do 60 pacijenata.

Zavod za plućne bolesti ima svoje ambulante u Merošini, Doljevcu, Gadžinom Hanu i Svrljigu, i jedina je ustanova takvog tipa na području na kome živi milion i po stanovnika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button