Virus KoronaZdravlje

Rekordan odziv Nišlija za vakcinu

Broj vakcinisanih medicinara i dalje nepoznat

Prema broju vakcinisanih kao i onih koji putem e-Uprave iskazuju interesovanje da budu vakcinisani, Niš drži apsolutni rekord u Srbiji. Svoju prvu dozu vakcine, uglanom kineskog proizvođača, primilo je blizu 20.000 građana.

U Niš su stigle i nove doze Fajzerove vakcine za revakcinaciju.

U Univerzitetskom Kliničkom centru Niš, od utorka, četiri ekipe niškog Doma zdravlja obavljaju revakcinaciju onih koji su se opredelili za Fajzer-Biontek vakcinu. Broj vakcinisanih zdravstvenih radnika, međutim, i dalje je nepoznat.

Foto: S.P.

U centralnom objektu Domu zdravlja Niš gužve na vakcinalnim punktovima nema, čemu najviše doprinose volonteri koji su na usluzi pacijentima. Od ulaska u objekat, preko lekarskog pregleda do vakcine čeka se najviše 15 minuta.

U centralnom objektu Domu zdravlja Niš gužve na vakcinalnim punktovima nema, čemu najviše doprinose volonteri koji su na usluzi pacijentima. Od ulaska u objekat, preko lekarskog pregleda do vakcine, čeka se najviše 15 minuta.

Foto: S.P.

Od utorka 26. januara vakcinišemo samo one koji su se prijavili preko E-uprave, ali ne vraćamo nikog naročito starije od 65, koji nisu prijavljeni. Za one koji se ne snalaze sami oko prijavljivanja, omogućili smo da umesto njih to učini naš call centar. Olakšavamo i njima i sebi, da bismo izbegli stvaranje gužve i kolapsnih stanja i vakcinisali što veći broj zainteresovanih“, kaže Danijela Nešić pomoćnik direktora Doma zdravlja Niš.

Foto: S.P.

Od momenta primanja vakcine prati se postvakcinalna reakcija svakog pacijenta i to traje do pola sata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com