Virus KoronaZdravlje

Rekordan broj testiranih, pozitivne 352 osobe, preminulo devet pacijenata

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja u poslednja 24 časa na teritoriji Srbije testirano je 10.310 osoba, od čega su 352 pozitivne na virus korona. Pod posledica izazvanih ovim virusom preminulo je još devet pacijenata.

U bolnicama širom Srbije na respiratorima je 198 pacijenata.

Do danas u 15,00 časova ukupno je testirano 568.750 osoba.

Ukupan broj preminulih 491, a ukupan broj hospitalizovanih pacijenata u ovom momentu je 4.722.

Ukupan broj registrovanih slučajeva do danas je 21.605.

Doktorka Darija Kisić Tepavčević poručila je da su sve preporuke, koje se donose, u skladu sa epidemiološkom situacijom i u skladu sa indikatorima.

Ona je rekla da je u početku primenjivan bio konzervativan, restriktivan model sa ciljem da se sačuvaju najugroženiji i najstariji.

“Za to vreme su ojačani kapaciteti zdravstvenog sistema i kada je u pitanju broj bolnica, laboratorija, testova. Kada su nastupili oni vremenski uslovi za koje se mislilo da će smanjiti transmisiju virusa, a pre svega na osnovu indikatora, ne samo u našoj zemlji, već i u čitavom regionu i u Evropi, došlo je do popuštanja restriktivnih mera”, izjavila je Kisić Tepavčević na konferenciji za medije.

Ona je dodala da je očigledno je da ćemo se dugo boriti sa ovim virusom,

“Takva vrsta restrikcije nije moguća ni u jednoj populaciji i onda smo iz nje prešli na aspekt lične odgovornosti, u kome ne smemo da budemo sebični, jer svako od nas mora da preuzme ulogu. Naš model je zasnovan na medicini, zasnovan je na dokazima, na indikatorima, tako da su sve preporuke isključivo iz toga proizišle”, rekla je Kisić Tepavčević.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com