Društvo

Rekonstrukcija ulice Stojana Novakovića, sledi rekonstrukcija Majakovskog i Zetske (FOTO)

Kompletna rekonstrukcija ulice Stojana Novakovića u centru Niša započeta je zamenom azbestno-cementnih cevi starih 50 godina. Planirano je da se nakon završetka radova na vodovodu, urede i trotoari.

Foto: J.M.

„Mreža je stara preko 50 godina, u pitanju je azbest-cement, i sada je došlo na red da se promeni. Trenutno smo završili 145 metara, a ostalo je još 100 metara mreže i 23 priključne veze. Završetak radova se očekuje za oko dve nedelje i onda se sa ove lokacije selimo u ulicu Majakovskog, koja je jedna od mnogo predstojećih ulica na teritoriji opštine Medijana, zatim Učitelj Tasina i kompletna rekonstrukcija Zetske“, kaže Tamara Milić, generalna direktorka JKP „Naissus“ .

Krajnji rok za završetak radova je oko 40 dana.

„Posle aktivnosti JKP „Naissus“ Direkcija će uraditi kompletnu rekonstrukciju ove ulice, kako saobraćajnice, tako i pešačkih staza i trotoara. Za oko 40 dana, kako je ugovorom definisano, uradićemo kompletnu obnovu, pešački deo behatonom, i ova ulica će dobiti lepši izgled“, kaže Zoran Prokić, v. d. direktora Direkcija za izgradnju.

Prema njegovim rečma, u ovom trenutku otvoreno više od 15 gradilišta, a zahvaljujući lepom vremenu, radiće se i vikednom.

Foto: J.M.

Dušan Radivojević, direktor Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, ističe da je vrednost radova 9,65 miliona dinara i dodaje da, i pored toga što Grad sprovodi i projekat otpadnih voda čija je vrednost nešto preko 10 milijardi dinara, ulaže se i u komunalnu infrastrukturu u gradu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com