Društvo

Rekonstrukcija Tvrđavskog mosta i izradnja fontane sledeća faza radova Trga kralja Milana

Građevinski radovi na rekonstrukciji Tvrđavskog mosta i izgradnji nove fontane počeće čim vremenski usluvi to dozvole. Ugovori su zaključeni, tako da veoma brzo može da se očekuje i realizacija. Pomoćnik gradonačelnika Niša Miloš Milošević kaže da će kompletna rekonstrukcija Trga kralja Milana biti završena do kraja ove godine.

Foto: V.M.

Rekonstrukcija parka ispred Gradske kuće je završena, završene su i instalacije za navodnjavanje, sada je na redu uređenje zemljišta i ozelenjavanje. Posađeno je preko 50 novih stabala u parku, rekao je Milošević i najavio da sledeća faza radova obuhvata izgradnju fontane i Tvrđavskog mosta.

Miloš Milošević, pomoćnik gradonačelnika Niša

“U zavisnosti od vremenskih uslova krenuće se sa realizacijom radova. U ovom tenutku sve ono što smo zamislili i sve što je bilo predviđeno za Trg je ugovoreno i imamo izabrane izvođače za sve radove i ja se nadam da će do kraja ove godine svi radovi biti okončani”, kazao je Milošević.

Foto: V.M.

Na samom mostu je neophodno uraditi neke intevencije na samoj čeličnoj konstrukciji, a onda će on biti i popločan prema ugovoru sa izvođačem koji je već angažovan na popločavanju samog trga.

“U ovom trenutku ne znamo koji je to obim radova. Da bi to znali neophodno je otvoriti most, odnosno osloboditi ga od postojećih obloga. Maksimalna vrednost radova koja se očekuje je 60 miliona dinara, ali to je da kažem najlošiji scenario. U zavisnosti od toga u kakvom stanju se nalazi most, toliko sredstava će biti uloženo u njegovu rekonstrukciju”, napomenuo je Milošević.

Kada je izgradnja nove fontane u pitanju, ugovoreni su građevinski radovi, odnosno izgradnja betonskog korita i samog bazena fontane, kao i hidromašinske instalacije koje su predviđene. Sama fontana će koštati 45 miliona dinara. Sam ugovor iznosi 60 miliona dinara, a za ostatak novca će biti izgrađene betonske klupe i drugog sadržaja koji je potreban za kompletnu rekonstrukciju samog Trga.

Planirano uredjenje Trga Kralja Milana Obrenovića u Nišu

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Parkic jo nije zavrsen , sedmi mesec su u toku radovi. Ej, parkic. Pa koliko li ce tek da traje rekonstrukcija mosta i trga? Nemaju elementarno znanje. Sramota.

  2. Ne zaboravite ŠEDRVAN inače će ga GO Medijana upropastiti – tamo se kiseli 3 godine, sa šansom da nestane !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com